Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az "újjáépített" magyar...

Az "újjáépített" magyar városok sokkal inkább autókhoz vannak tervezve, mint a "régiek"? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Több városban is vezettem már, erős különbség van.

Sopron, autós szempontból borzalmas.

Kevés a parkolóhely, szűkek az utcák,alig van több sávos út, sok az egyirányú.

Illetve, rengeteg az autó, csúcsidőben nagyok a dugók.A forgalom már rég kinőtte a várost.

Talán, autós (föld alatti) aluljárók,felüljárók, elkerülők lennének a megoldások.

Sopronnal szemben Győr, igazi autóra tervezett város.

Az utak szélesek, sok a "sugárutas" több sávos út, lehetős.Parkolóhelyek terén sem áll olyan rosszul, mint Sopron.

A szerkezete,egy kicsit hasonlít egy amerikai városra.

Szombathely is hasonló Győrhöz, szerintem.

Az újjáépített városok alatt azt értem, hogy sok bombatalálatot kaptak a 40-es években, újjáépítéskor a szerkezetük megváltozott.

Győr, Szombathely is ilyen.

Sopron viszont, igaz gyönyörű, de az a tipikus régi európai város jellege van.

2016. ápr. 18. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Elautósodtunk már, mint amerika. Néhány városban belátták már hogy nem küzdeni kellene az autósforgalom ellen hanem inkább hatékonyabbá kell tenni.
2016. ápr. 18. 19:16
 2/4 meszike91 ***** válasza:
100%
Soproni vagyok és szerintem teljesen igazad van. Reggel teljesen le van bénulva a város a forgalomtól.
2016. ápr. 18. 19:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Anno földrajzóra... volt jó ksi témakör, a várostípusok...
2016. ápr. 18. 20:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Sopron megtelt.. De az osztrák-német-svájc határon ugyan ez a helyzet reggelente. Anno nem ingázásra találták ki ezeket a városokat. :D
2016. ápr. 20. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!