Szeretnéd, ha úgy nézne ki minden magyar falu, mint az iszapkárosultak újjáépített lakónegyede?
Sok pénz. Bár nekem nem tetszik az új lakónegyed, olyan egyenházak épültek, rémálmaimban látok ilyet.
Egyébként pozitív lehet, hogy most ugye minden frissen, újonnan van megcsinálva. Azonos stílusban, ez egységes képet ad. Ezt úgy lehet megtartani, ha mindenki egyrofmán fontosnak érzi, hogy rendben tartsa a háza táját.
Nemrég Bretagne-ban voltam, sok kis falut végigjártam. Megdöbbentő volt, hogy a falvak szinte mind így néznek ki, gyönyörűen rendben vannak tartva. Majdnem egy hét eltelt, mire találtam egy omladozó kaput, nem lehetett nem észrevenni, annyira fura volt, kilógott a sorból. Látszik, hogy az ott lakók karbantartják az épületeket, rendszeresen festik őket, vigyáznak a kertre, gondozzák, nem szemetelnek, egy eldobott csikket sem láttam sehol!
Ha nálunk is mindenki így fog gondolkozni, akkor ilyen falvaink lesznek nekünk is.
Az is csak addig néz ki úgy, amíg le nem lakják.
Mert az most jó, hogy felépítenek új házakat és úgy néznek ki frissen, mint a mesében, de ezek használatban lesznek és az idő vasfoga is fog hatni rájuk.
A mi településünk is szép, csak az úttal van hatalmas probléma és a cigánysorral.
Na igen, ez a legfőbb baj.
Amíg a magyarok hanyagok, addig nem lesznek tündérfalvaink és a főváros is olyan gennygóc marad, mint jelenleg. Nem beszélve a dzsipók mentalitásáról.
Ezt neveléssel lehetne elérni, de demokratikus kapitalizmusban élünk és itt a cél az emberek erényeinek, szépérzékének és tudatosságának a minél inkább lerombolása és a konzumidiotizmus, a fogyasztói, hanyag és lusta embertípus kialakítása.
Szerintem mindenki közérzete javulna, ha az összes településről eltűnne a dzsuva, a házakat helyrepofoznák, a zöld területeket ápolnák.
Úgy érzem, hogy ez nem olyan egetrengetően sok pénz, hogy pár év alatt ne lehetne kigazdálkodni.
Szerintem csak akarni kéne a mesefalvakat. Boldoggá tehetnének minket kicsit.
Az a falu is egész szép, ahol én élek. Leszámítva persze azokat a részeket, ahol cigányok is laknak.
Egyébként nem szeretem a rendelésre készült egyforma házakat, a cocializmusban is építettek így egész utcákat nálunk is. Egyetlen ház sincs, amit ne építettek volna át.
Következtetés: A cigányokat ki kell paterolni.
"Mi kéne ahhoz, hogy minden falu így nézzen ki?"
Még több erőműbaleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!