Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kit büntet a rendőr, ha az...

Kit büntet a rendőr, ha az autóban nincs bekötve az egyik utas?

Figyelt kérdés

Kié a felelősség, kit fog megbüntetni a rendőr, ha egy közúti ellenőrzésen kiderül, nincs bekötve egyik utas?

Pontos válaszok érdekelnének! Köszi!

2010. ápr. 6. 16:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy én úgy tudom, hogy a kresz szerint a sofőr el sem indulhat, ha nincs bekötve az egyik utas. Így tehát a sofőr kapja a büntetést, bár ez igazságtalan.
2010. ápr. 6. 16:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, régebben a sofőrt büntették.Ma már azt aki nincs bekötve.
2010. ápr. 6. 16:30
 3/12 anonim ***** válasza:

szerintem is úgy van hogy aki nincsen bekötve az fizeti a bírságot. De amikor és vizsgáztam mondta az oktatóm hogy a vizsgabiztos aki hátul ül akkor neki is be kell kötnie magát, addig nem indulhatok el. De mondta ezt inkább ne említsem meg neki :)

Régebben a sofőr fizetett.

2010. ápr. 6. 16:32
 4/12 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom, hogy törvény módosítás után nem a sofőré a felelősség, hanem aki nincs bekötve, az fizet! De örülnék, ha egy ebben jártas ember is válaszolna ezen kérdésemre!
2010. ápr. 6. 16:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Most is a sofőr fizet. Viszont ha van jogsija a bekötetlen embernek, akkor ő kapja a pontot.
2010. ápr. 6. 16:36
 6/12 anonim ***** válasza:
én is rászólok arra aki nem köti be az övet ha vezetek :)
2010. ápr. 6. 16:48
 7/12 anonim ***** válasza:

3.vok

Találtam valamit de nem tudok továbblépni.

Így keressétek: "Akár 800.000,- Ft bírság a szabályszegőknek"

[link]

[link]

2010. ápr. 6. 16:48
 8/12 anonim ***** válasza:

újra3. vok

Idézem:

"(5) A bírságot a rendelkezés megsértéséért felelős köteles megfizetni. Amennyiben valamely rendelkezés megsértéséért többen is felelőssé tehetők, a külön jogszabályban meghatározott bírság összegét a jogsértésben való felelősségük arányában kötelesek megfizetni. Ha a felelősségük aránya nem állapítható meg, a bírságfizetési kötelezettség őket egyenlő arányban terheli. Nem állapítható meg a bírságfizetési kötelezettség a közúti szállítást végző működési körén kívül eső olyan elháríthatatlan ok esetén, amelyet az nem látott és ésszerű elvárhatóság mellett nem is láthatott előre."

2010. ápr. 6. 16:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Megbüntetnek téged is, meg az utast is. Elhiheted. Mostmár büntethetik azt az utast aki nem köti be magát, te meg alapból nem indulhatsz el addig amíg mindenki be nem kötötte magát. És ez viszont nem változott. Szóval kifogsz egy olyan rendőrt aki ismeri a kreszt és még paraszt is akkor szo.ás van.
2010. ápr. 6. 17:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Értem! Köszi a válaszokat!
2010. ápr. 6. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!