Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Athajtottam a piroslampan a...

Krisztián120 kérdése:

Athajtottam a piroslampan a Dozsa Gyorgy uton. Varhato buntetes?

Figyelt kérdés
Hallottam, h van az Istvan ut keresztezodeseben piroslampa figyelo. Pont ott futottam bele. Masik, h a Terfigyelo korlampa is figyelheti?
2016. ápr. 14. 09:52
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Térfigyelő az nem. Ha valami komolyabb dolog van nézik vissza. Pl baleset stb... Ha rendőr nem volt és nincs ott olyan új traffi ami figyeli ezt akkor megúsztad. De ugye rendőr nem állított meg, így csak a traffi marad. Ha látott fog jönni a csekk.
2016. ápr. 14. 10:08
 2/7 anonim ***** válasza:
35%

Miért ne figyelhetné a térfigyelő? Én kaptam már közteresektől 50.000 csekket, kötelező haladási irány be nem tartásáért. A térfigyelő alapján küldték ki.

Ráadásul rendőröktől lehet kérni részletfizetést, közteresektől nem...

A piroson áthajtásért is 50ezres csekk várható. Lehet hogy megúszod, de ne legyél biztos benne.

2016. ápr. 14. 10:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan csak pár hét mulva fog kiderülni.
2016. ápr. 14. 10:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszi! Ha betelefonalok par nap mulva kapok infot rola h lekaptak e? 7.keruleti Kozl. Rendeszethez.
2016. ápr. 14. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:
73%

Elsődleges kérdés, hogy az adott kereszteződésben – amit másik két kereszteződésnél is terveztek – megvalósították-e a piros lámpán áthajtás figyelését.

Ha igen, és nem volt esetleg, éppen akkor technikai hibája, akkor két eset lehetséges:

◄①►. Nem volt rendőr szolgálatban a közlekedési megfigyelő központban.

Mivel a közterület-felügyelet, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. TÖRVÉNY 20. § (11) f) pontja és a 20. § (1) kg) pontja alapján csak a behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályszegések esetén jogosult önállóan is ellenőrizni és bírságolni, így nem történhet bírságolás.

E három szabályszegéssel kapcsolatban figyelemre méltó, amit a fenti törvény 20. § (4b) bekezdése tartalmaz. Eszerint, a három fenti szabálysértés esetén, ha a szabályszegést elkövető személye a helyszínen nem válik ismertté és a szabályszegést a külön jogszabályban meghatározott technikai eszközzel nem rögzítették, a bírságot a gépjármű forgalmi rendszáma alapján megállapított üzemben tartóval szemben kell kiszabni. Ilyenkor az üzemben tartó címére kell a kiszabott összeget tartalmazó csekkszelvényt megküldeni.

Azaz, nem követelmény sem a helyszíni igazoltatás, sem a technikai felvétel.

◄②►. Volt rendőr szolgálatban a közlekedési megfigyelő központban.

Mivel ő jogosult a piros lámpán való áthajtást is ellenőrizni, illetve, emiatt bírságolást kezdeményezni, ekkor, várható a csekk.

2016. ápr. 14. 13:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a tartalmas valaszod!

Olvastam egy cikkben igen, hogy tervezve van a piroslampafigyeles ott. Van esetleg valakinek informacioja arrol h megvalosult-e? Hol jarhatnek utana?

2016. ápr. 14. 13:11
 7/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ezen mentem at. Kamerat nem latok.

2016. ápr. 14. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!