Pár hétig, hogy használhatnék legálisan egy külföldi papíros autót Magyarországon?
Sziasztok!
Lenne egy kacifantos kerdesem.:
Autot szeretnek venni,es 1-2 het/honap mulva eladni. Az auto külföldi okmanyokkal rendelkezik,rendszam nincs rajta, TÜV-je van. Ez esetben igenyelhetek E rendszamot? (Vagyonszerzesi illetek,regado,forgalmi,biztositas kb 180 ezer. Azt szeretnem,ha ezt az uj -allando- tulaj fizetne majd ki,nem pedig en,aki lehet csak 2 hetig ül benne:) )
Abban az esetben igényelhetsz "E" rendszámot, ha elindítod a honosítást. A regadó kifizetésére van 6 hónap haladék, ez idő alatt közlekedhetsz E rendszámmal.
Szóval ne közlekedj az autóval, ha nincs P rendszámra jogosultságod.
Elsö.: Behozom az autot külföldi papirokkal rendszam nelkül trelerrel ( elsö tulaj leveszi a nemet rendszamot) megkezdem a honositast az NKH-nal -8eFt-,es utana mehetek igenyelni E rendszamot 6 honapra?
2 het utan ugy döntök,az auto megsem kell,meghirdetem,es az uj tulajdonosa befizeti a maradek költsegeket? (regado,vagyonszerzesi illetek stb)
2. Nincs külföldi rendszam,mivel az eredeti tulaj rendszam nelkü adja at az autot.A nem valoszinü,pedig nem egy eletbiztositas.:D De amugy igen..nem valoszinu,mivel engem autoval eddig 4ev alatt egyszer allitottak meg.De nem szeretnek kockaztatni,es inkabb kifizetem az E-t,ha ez jarhato ut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!