Akik 2016-ban tettek Kreszvizsgát, milyen változások vannak? Milyen programon gyakoroltatok?
Most megyek majd vizsgázni és bár készültem, gyakoroltam félek, hogy nem fog sikerülni. Azt tudom, hogy már vannak új, mozgóképes kérdések is, de még sosem láttam ilyet úgyhogy nem tudom, hogy mégis hogyan néz ki egy ilyen vizsga. Abban bízok, hogy azért eljártam 33 órát tanfolyamra, gyakoroltam (kaptunk egy programot, aminek elviekben új a kérdésadatbázisa) és át is mentem amiket csináltam (mindent témakörben megcsináltam az összes kérdést is, amíg nem sikerült hibátlanra) úgyhogy elviekben meg kell tudnom csinálni...Attól félek, hogy kapok valamilyen olyan kérdést, szituációt, amit még életemben nem láttam valamint a műszaki kérdésektől tartok még. Mondjuk könyvet vagy egyéb oktatóanyagot nem kaptunk, csak gyakorlóprogramot és a tanfolyamon leadták az órákat...
Valaki el tudná mesélni nekem, hogy ez mégis hogyan néz ki és mire számíthatok?
A vizsgán is egy számítógépes tesztsor lesz, ha a gyakorlóprogram adatbázisa valóban a vizsgán is használt kérdésekből áll, még a képek stílusa is ismerős lesz -tehát nem ér nagy meglepetés.
A kérdés az, hogy gyakorló programban bent volt-e mind a 11ezer kérdés, vagy csak egy leszűkített adatbázist adtak közzé - sanszos, hogy az utóbbi.
Sok iskola ráállt a "tipmix-szerű" oktatásra az elmúlt években, ami a régi 1100 kérdésből álló adatbázisnál elég is volt a vizsgán, igaz a tanuló nem tanulta meg a KRESZ-t, csak levizsgázott.
Ezen próbálnak módosítani a változtatásokkal, a cél a KRESZ megtanulása lenne, a szabályok ismeretében megválaszolni a feltett kérdést, nem a helyes válaszra emlékezni.
Azt neked kell tudni, mennyire ismered a szabályokat, ha igen , nincs mitől tartanod a vizsgán.
A műszaki kérdéseket el is ronthatod, ha a KRESZ kérdésekben nem hibázol, nem tudsz megbukni.
Nem szólnak hozzád, nem állnak mögötted, nem zavarnak a teszt kitöltése során, ha végeztél azonnal megtudod az eredményt.
Egy KRESZ könyv mindenképpen kellett volna a tanuláshoz, de nem állítom, hogy nélküle nem lehet levizsgázni, kérdés milyen szintű oktatást kaptatok, és azt mennyire tanultad meg.
A suliban végzett tesztelések közel hibátlanul mentek, vagy csak sikerültek? (5 hibapont fölötti eredményekkel még korai vizsgázni menni)
Köszönöm szépen!
Igen, csak leszűkített adatbázist kaptunk. Könyvről meg igazából szó sem esett az oktatáson, azt mondták, hogy nem szoktak árulni és ismerősöm sem volt, akitől tudtam volna kölcsönkérni. A többiek (akikkel járok) sem abból készülnek. Kb. olyan 70 pont körül sikerültek, de még gyakorlom őket. Szerintem úgy tisztában vagyok a szabályokkal, az oktatáson is elmagyaráztak mindent, akár többször is, ha valamit nem értettünk, de néha elbizonytalanodok és attól tartok, hogy esetleg a vizsgán izgulni is fogok vagy véletlenül nem azt a választ adom meg, amelyiket szeretném. Annyira sokat sajnos nem tudtam készülni a suli miatt, úgyhogy ez vigasztal, hogy én megpróbáltam, ami tőlem tellett, de most már befizettem a vizsgadíjat és muszáj elmennem...Annak örülnék, ha sikerülne elsőre, de végül is, nincs olyan nagy tétje (a vizsgadíjat meg az útiköltséget leszámítva) inkább vizsgázzak még egyszer minthogy úgy vezessek forgalomban, hogy nem tudom az elméletet megfelelő szinten.
A siker kulcsa, hogy forgalmi helyzetes (3 pontos kérdést nem szabad rontani).
Meg kell nézni figyelmesen a képet, értelmezni a kérdést, nem elkapkodni a választ, az egy perc erre bőven sok, tehát kapkodni sem kell.
Ha a három pontosak megvannak nagy gond nem lehet.
Ezek a kérdések szabályismerettel megválaszolhatóak, a szabályok ismeretében meglepetés nem érhet akkor sem, ha csalafintaság is van ott (pl egyenrangú útkereszteződésnél balról érkező személyautó, és balról érkező villamos, vagy kanyarodó fűútvonalnál a gyalogos elsőbbségére vonatkozó kérdés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!