Ha valaki vesz egy kamiont akkor azzal furikázhat bárhova vagy csak munkához használhatja?
"De ilyen felfogással a személyautóval sem kéne járni."
Na igen, csakhogy a kamionoknál egy pöttyet más a helyzet. Induláskor meg kell adniuk az útvonalat, aminek a használatáért a J3-as kategóriában km-enként 60-90 Ft útdíjat is kell fizetniük, míg ez a személyautóval nagyrészt ingyenes.
Szóval egy Bp-Szeged út személykocsival kijöhet 6000 Ft-ból, míg kamionnal csak az útdíj kb. 18000 Ft.
No és akárhol már nem is közlekedhetnek, mert egy halom útról ki vannak tiltva.
kamionnal sem kell mindenhol fizetni. A városok körüli elkerülő utakért kell általában, de a régi utakon nem (pl itt ami a városon megy át).
Amúgy úgy tudom, hogy ha magán célra használja, és nem fuvarozásra, akkor nem kell úgy csinálni a dolgokat ahogy amúgy kellene. Szerintem akkor nem kell tachográfozni, valami ilyesmiről olvastam a GKI könyvben de már nem emlékszem pontosan, de volt egy erre vonatkozó szabály vagy megjegyzés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!