Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Busz jogsi vagy kamion jogsi...

Busz jogsi vagy kamion jogsi olcsóbb?

Figyelt kérdés
Buszosoknak milyen papírok kellenek még a jogsin kívül?
2016. jan. 28. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:

A D kat. feltéle az érvényes C kat. Tehát a teherautót előtte mindenképpen meg kell csinálni. Az alap C-hez elég a PÁV III-as vizsga is, a D-hez PÁV II. kell.

Az eltérés még a GKI-ban van. A buszosoknak egy kicsit hosszabb a vizsga.

2016. jan. 28. 17:58
 2/9 A kérdező kommentje:
kb. akkor ugyanannyiba kerül mind a kettő?
2016. jan. 28. 18:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem mondanám.

A c kat. cirka 250.000

A D kat. cirka 180.000

Ebben nincs benne semmi más egyéb költség és nem is pontos összeget írtam. De nagyság rendileg itt körül mozog.

Egy éve csináltam a C+E jogsit. Teljes költsége (az orvositól a sofőr kártyáig) durván 600e Ft. volt. Ha D-t csinálsz, ott is nyugodtan félre tehetsz rá ennyit.

2016. jan. 28. 18:22
 4/9 A kérdező kommentje:
de buszsofőröknek nem kell sofőrkártya?
2016. jan. 28. 18:47
 5/9 anonim ***** válasza:

A sofőt kártya 7.500 Ft.

Ez eltörpül a többi mellett. 2006 óta csak digitális tachográfokkal jöhetnek ki a gépek. Ehhez kártya kell! Még ha éppen nem is ilyen gépet kapsz, akkor is elvárás, hogy kártyád legyen.

2016. jan. 29. 08:15
 6/9 anonim ***** válasza:

A buszos jogsi picit drágább mint a c+e.

Mert az e kategória 130ezerből -ból megvan, de a buszos D kategoria olyan 220 körül mozog. Tehát a c kat kell, drágább. De el kell dönteni melyiket szeretnéd, mert ilyen fél millió feletti kiadásnál majdnem mindegy az a 100 ezer ft. Párszor buksz és már is elment az a 100 ezer ft, meg nagyon nem midnegy buszozni akarsz vagy kamionozni. De a kamiopnos picit olcsóbb.

2016. jan. 29. 09:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Pár éve már nem kötelező a C a D előtt, a jogszabályban meg lehet nézni. Sok esetben még az autósiskolák sem tudják.
2016. febr. 6. 18:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Megnéztem a 45/2013. (VIII. 7.) NFM rendeletet. Gondolom erről beszélsz. Így szombat este természetesen nem álltam neki aprólékosan értelmezni, de sehol nem találtam benne olyan rendelkezést, ami alátámasztja az állításod.

Kérlek linkeld már be azt a részt, amire hivatkozol.

2016. febr. 6. 19:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hogy alátámasztást kértél, ugyanis rájöttem, hogy ez egy fals infó. Itt olvastam róla először: [link] Emlékszem, ekkor komolyan utána néztem, én esküszöm még láttam is a jogszabályt rá, de akárhogy is keresem, valószínűleg csak álmodtam.

Itt van a jogszabály rá: [link] Ez hatályban is van. Helyesen:

b) „D” kategóriás vizsgához „B” és „C” kategóriára érvényes vezetői engedélye van;

Köszi, és elnézést.

2016. febr. 11. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!