Busz jogsi vagy kamion jogsi olcsóbb?
A D kat. feltéle az érvényes C kat. Tehát a teherautót előtte mindenképpen meg kell csinálni. Az alap C-hez elég a PÁV III-as vizsga is, a D-hez PÁV II. kell.
Az eltérés még a GKI-ban van. A buszosoknak egy kicsit hosszabb a vizsga.
Nem mondanám.
A c kat. cirka 250.000
A D kat. cirka 180.000
Ebben nincs benne semmi más egyéb költség és nem is pontos összeget írtam. De nagyság rendileg itt körül mozog.
Egy éve csináltam a C+E jogsit. Teljes költsége (az orvositól a sofőr kártyáig) durván 600e Ft. volt. Ha D-t csinálsz, ott is nyugodtan félre tehetsz rá ennyit.
A sofőt kártya 7.500 Ft.
Ez eltörpül a többi mellett. 2006 óta csak digitális tachográfokkal jöhetnek ki a gépek. Ehhez kártya kell! Még ha éppen nem is ilyen gépet kapsz, akkor is elvárás, hogy kártyád legyen.
A buszos jogsi picit drágább mint a c+e.
Mert az e kategória 130ezerből -ból megvan, de a buszos D kategoria olyan 220 körül mozog. Tehát a c kat kell, drágább. De el kell dönteni melyiket szeretnéd, mert ilyen fél millió feletti kiadásnál majdnem mindegy az a 100 ezer ft. Párszor buksz és már is elment az a 100 ezer ft, meg nagyon nem midnegy buszozni akarsz vagy kamionozni. De a kamiopnos picit olcsóbb.
Megnéztem a 45/2013. (VIII. 7.) NFM rendeletet. Gondolom erről beszélsz. Így szombat este természetesen nem álltam neki aprólékosan értelmezni, de sehol nem találtam benne olyan rendelkezést, ami alátámasztja az állításod.
Kérlek linkeld már be azt a részt, amire hivatkozol.
Köszönöm, hogy alátámasztást kértél, ugyanis rájöttem, hogy ez egy fals infó. Itt olvastam róla először: [link] Emlékszem, ekkor komolyan utána néztem, én esküszöm még láttam is a jogszabályt rá, de akárhogy is keresem, valószínűleg csak álmodtam.
Itt van a jogszabály rá: [link] Ez hatályban is van. Helyesen:
b) „D” kategóriás vizsgához „B” és „C” kategóriára érvényes vezetői engedélye van;
Köszi, és elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!