Van olyan, hogy biciklis gázolásnál nem az autóst hozzák ki hibásnak?
November végén elütöttem egy biciklist balra kanyarodás közben egy kereszteződésben. Ő azt állította, hogy én vagyok a hibás, mert ő szemből jött egyenesen, de ez nem igaz. Fogalmam sincs, honnan került oda, mert alaposan körülnéztem, ráadásul az ütközés pillanatában már bekanyarodva voltam (bocs a fogalmazásért), tehát az autó már egyenesben volt, és nem kanyarodás közben ütöttem el, mint azt a határozatban állítják. (Lefényképeztük, tehát bizonyítható. Arra gyanakszunk, hogy szembe kerekezhetett a forgalommal, vagy a ház mögül ugratott le a járdáról.)
Most jött ki a határozat, hogy meghallgatás nélkül (!) úgy döntöttek, én vagyok a hibás, 30 ezret kell befizetnem, és levontak 6 pontot.
Külön pikáns, hogy a helyszínen fölvett jegyzőkönyvben (igazolás) más vezetékneve van a nőnek, mint a mostani határozatban. (!)
Az már csak mellékes (persze nem az), hogy a kocsiban kb. 100 ezer forintos kár keletkezett.
Van értelme fellebbezni? Nyerhetünk? Ráadásul velünk fizettetné ki a biciklit a csaj, de már tényleg mindennek a teteje, hogy így megszívassanak.
Tudom, hogy kívülről mindig a védtelenebb felé hajlanak, tehát őszintén: nem is tudom, számítottam-e rá, hogy őt hozzák ki hibásnak.
13-as: igazad van a helyszínt illetően. Épp ez az, hogy ha szemből jött volna, akkor látom, de nem jött! Ha akkor elgázolom kanyarodás közben, akkor nem így állok, egyenesen, hanem kanyarodva. Hacsak nem vagyok egy barom, aki a gázolás után addig tolom a biciklist magam előtt, míg teljesen be nem kanyarodtam a látszat kedvéért.
Látszik, hogy az autó teste már "túlvan" a kereszteződésen.
Szerintem az Ajtósi felől jött vagy a járdáról (esetleg a múzeum mögül). Sajnos nincs kamera, pedig nagyon örülnék.
Tényleg: szerintetek miért nem volt meghallgatás? Őszintén érdekelt volna, hogy jutottak erre a következtetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!