Ebben a kereszteződésben mi a szabályszerű?
A nyíllal jeleztem, ahol piros lámpára vált és meg kell állni. Itt szabályszerű megállni?
Ha jól látom a villamosnak is van lámpája, ha én pont a villamossínre állok mert balra akarok fordulni, akkor ezzel én akadályozom? Szeretnék megerősítést kérni más autósoktól is.
Köszönöm előre is a választ!
Simán lehet linkelni a google utcaképet is:
Nem akadályozod a villamost ha időben megkezded a kanyarodást. Gondolom nem telezöldes, így a gyalogos lámpa elméletileg korábban vált, hogy még be tudj fordulni a villamos előtt.
Ezen a képen látható, hol kell megállni.
A zebra előtt.
A kijelölt gyalogos-átkelőhelyet szabadon kell hagyni, ott tilos megállni (KRESZ szabály).
Elég furcsán is festene a helyzet, ha a pirosnál álló autókat kellene a gyalogosoknak kerülgetni a zebrán.
Az ne zavarjon, hogy a lámpa messze van - lámpaváltáskor a "stop vonal" és a lámpa közti területen lévő járművel még elhagyhatják a területet, sem a zebrán, sem a villamossínen nem állhatnak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!