Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van ehhez egyáltalán joga? Ma...

Van ehhez egyáltalán joga? Ma kísértem gyermekimet az iskolába, amikor egy polgárőr megállt a kereszteződésben és utasított hogy szálljak le.

Figyelt kérdés
Én leszálltam mert ott volt a két gyerek, (bár nem jött semmi) de annyit megjegyeztem hogy ez egy elsőbbségadás tábla és ha jól tudom, csak stop táblánál vagyok köteles leszállni.Iszonyat mérges lettem, mert a gyerekeim előtt oktatott ki hogy mostantól le kell szállni és ne vitatkozzak vele. Rendőr sehol nem volt, és megszégyenítve érzem magam. Légy szíves aki képben van, írjon nekem választ. Köszönöm.

2014. szept. 10. 12:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ha a két gyereket biciklin szállítottad, akkor speciel igaza volt, mert utánfutó nélkül csak egy lurkót szállíthatsz kerékpáron. (Gyerekszállító utánfutó esetén nem vagyok biztos a szabályban.)

Egyéb esetben viszont, ha a két gyerek is bringázott, akkor valóban nincs igaza. Csak elsőbbséget kell adnod, megállnod vagy leszállnod nem kötelező.

2014. szept. 10. 13:06
 2/16 Borosta2 ***** válasza:
76%
A polgárőr rendőr nélkül nem intézkedhet és honnét szállított le? Buszról?
2014. szept. 10. 13:07
 3/16 anonim ***** válasza:
Nagyon zavaros a történeted, próbáld meg kicsit érthetőbben megfogalmazni. Összesen hány járművel vettetek részt a közlekedésben? A gyerekek mentek-e elől? Ha igen, meggyőződtek-e arról, hogy valóban nem jön semmi? A KRESZ szerint abban valóban igazad van, hogy nem vagy köteles leszállni macisajtnál. Elsőbbséget köteles vagy adni, de ha nem jön senki megfelelő távolságon belül, sem megállnod, sem leszállnod nem indokolt.
2014. szept. 10. 13:11
 4/16 A kérdező kommentje:
A közelben volt az iskola,de én csak kísértem őket,mint minden reggel.A kerékpáromról szállított le engem is, a gyerekeket is,és mindenkit aki arra ment.Egyszerűen nem értem.Felelősségteljes szülőnek érzem magam,most meg ez történik.Ha holnap is ez lesz talán beszélnem kellene vele,ezért is érdeklődöm most.
2014. szept. 10. 13:13
 5/16 A kérdező kommentje:
Tehát a gyerekek voltak elöl,de főleg kereszteződésnél lassan szoktunk menni,majdnem hogy alig.A nagyobbik 6.osztályos volt legelöl,hogy egyértelmű legyek.
2014. szept. 10. 13:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Így már világos. Neked volt igazad.
2014. szept. 10. 13:35
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. szept. 10. 13:40
 8/16 anonim ***** válasza:
Kerékpárúton mentél vagy rendes úton?
2014. szept. 10. 13:43
 9/16 anonim ***** válasza:

És az út amin átkeltél?

Ha zebrán akarsz átkelni, akkor is le kell szállni. Egyébként (azaz az úton kerékpároztok vagy van felfestve kerékpáros átkelő sárga jelekkel) nem muszáj.

(Bár lehet biztonságosabb, a gyalogos nem tud olyan hamar megjelenni az autó előtt, így több ideje van az autósoknak észlelésre, kisebb a valószínűsége egy balesetnek - főleg ha forgalmas útszakaszról van szó.)

2014. szept. 10. 13:47
 10/16 kovpet ***** válasza:
100%

A polgárőr nem utasíthat semmire. Sokan rendőrnek képzelik magukat, de nem azok.

"csak stop táblánál vagyok köteles leszállni" nem kell leszállni ott sem, csak megállni. Kocsiból sem szállsz ki a stopnál... :)

Viszont: 12 éve alatti gyerek főúton nem közlekedhet. Nem lehet, hogy ez volt a baja?

Minden esetre szerintem nem érdemes foglalkozni a dologgal. Tehetsz panaszt, de nem látom semmi értelmét.

2014. szept. 10. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!