Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van ehhez egyáltalán joga? Ma...

Van ehhez egyáltalán joga? Ma kísértem gyermekimet az iskolába, amikor egy polgárőr megállt a kereszteződésben és utasított hogy szálljak le.

Figyelt kérdés
Én leszálltam mert ott volt a két gyerek, (bár nem jött semmi) de annyit megjegyeztem hogy ez egy elsőbbségadás tábla és ha jól tudom, csak stop táblánál vagyok köteles leszállni.Iszonyat mérges lettem, mert a gyerekeim előtt oktatott ki hogy mostantól le kell szállni és ne vitatkozzak vele. Rendőr sehol nem volt, és megszégyenítve érzem magam. Légy szíves aki képben van, írjon nekem választ. Köszönöm.

2014. szept. 10. 12:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nos ez egy falu, az említett kereszteződésben az úton mentünk, a jobb szélén ahogy kell.Nincs kerékpárút egyáltalán.(A gyalogátkelőhelyen én is csak tolni engedem a gyerekeknek a kerékpárt,de itt az sem volt.)Gondolom a közelben lévő iskola miatt látták szükségesnek a jelenlétét,ami rendben is van.Csak a többit nem értem.
2014. szept. 10. 14:10
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Le kell szarni. Annyi joga van mint neked semmivel sem több.
2014. szept. 10. 15:52
 13/16 anonim ***** válasza:
61%

"Ha zebrán akarsz átkelni, akkor is le kell szállni."

Nem még mindig nem kell leszállni csak nincs elsőbbséged. Mintha átmennél keresztbe az úton.

További tévedésed, hogy a sárga csíkos részen nem kell leszállni. Annak a felfestésnek semmilyen elsőbbségi vagy bármilyen jelentésőssége nincs számodra. Főleg, hogy az összes ilyen előtt ott van a kerékpárút vége tábla. Az ugyanaz a kategória biciklis szempontból mint az út vagy a zebra. Egy kalap alá tartoznak. Át lehet menni, viszont nincs elsőbbséged. Vagyis az autósnak van elsőbbsége.

Ha leszállsz már gyalogosnak számítasz és elsőbbséged van.

Ez épp olyan tévedés, mint hogy sokan még mindig azt hiszik, hogy a városban 60-nal lehet menni, városon kívül főúton meg 80-nal.

Kérdező, a polgárőrnek semmilyen jogköre nincsen. Legfeljebb kérheti, hogy szállj le. Meg sem állíthat.

2014. szept. 10. 16:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Viszont a rendes úttesten ment a kocsik között. Ugyan nehogy már le kelljen szállnia, a polgár őr inkább a brazilokat figyelje, ne a szabályosan közlekedő járműveket csesztesse.
2014. szept. 10. 16:35
 15/16 Napkiraly ***** válasza:
100%
Kit érdekel mit mond a hobbirendész?
2014. szept. 10. 21:58
 16/16 Alex Fly ***** válasza:
13: pontosabban ha "kerékpárút vége" tábla miatt ér "zebrához", akkor helyesen nem biztos, hogy elsőbbsége van. Mivel kerékpáros infrán közlekedik, ezért az nem gyalogátkelőhely, hanem útkereszteződés -ennek megfelelő elsőbbségi szabályozással.
2014. szept. 10. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!