Ez is az új KRESZ? Az ész megáll, szerintetek?
Megyek a főúton egy városban (sötétben), erre mögöttem egy teljesen civilnek kinéző Daewoo majd belém jön, fél méterre követ, és egyfolytában villogtatja a reflektort. Semmi kék fény. Aztán a következő kerteszteződésben meg egy rendőrautó állt már kerszetbe. Mivel én mocsok nem álltam meg a "felszólításra". Aztán meg még velem ordibáltak amiért nem álltam meg.
Mégis honnan kellett volna tudnom, hogy rendőr aki villogtat mögöttem?? Ezek mindent megtehetnek?
Tudomásom szerint le van írva a megállítás pontos módja, na de ilyet én nem ismerek, meg ennyi erővel akárki is villogtathatott mögöttem pl kirabolás céljából.
Egyszerűen felháborítónak tartom ezt, de már nem az első eset, hogy teljesen civil autó, civil rendszámmal akar valamit, és ki vannak akadva, ha az ember nem áll meg nekik.
Szabályos ez így? Mit lehet tenni vagy hol lehet panaszt tenni ezek ellen? Volt már, hogy egy civil Skoda egyszerűen csak úgy bevágott elém, és alig tudtam megállni padlófékkel, mint kiderült azok is csak igazoltatni akartak. Ez meg már sztem már kimeríti a közúti veszélyeztetés bűncselekményét is, nem? Ha keresztbe belemegyek mert nem tudok megállni, akkor ki lesz a hibás? Jön az eltusolás?
Miért nincs ez leszabályozva normálisan, vagy ha le van, akkor miért nem úgy járnak el a gyakorlatban, ahogyan az elvárható lenne?
Nagyon elszaparodotak az ilyen civilnek kinéző mindenféle autók, és baromi rossz vicc ezzel szórakozni véleményem szerint.
Erre találták ki azt a szabályzatot mi szerint te is igazoltathatod a rendőrt ,felírhatod a jelvényszámát és panaszt tehetsz , ha meg nem hiszik el vedd fel telefonnal amit művelnek vagy végy 2 autós kamerát 1-t előre ,1-et hátulra és vedd fel az egészet!
Vagy a legjobb Írd le mind 2 autó rendszámát és menj be a rendőrségre ott ahol történt ,de ott is a nagyokhoz menj és mond nekik hogy ez meg ez mit csinált mit sértett meg stb... Vagy meséld el a rókás sztorit amit pár hozzászólással előttem írtak :) És ha mákod van még ki is fizetik a kárt ;)
Igen csak tudod ott a sötétben az ember egyedül van két igen agresszíven fellépő barommal, és olyankor nehéz ezt eljátszani. de persze igazad van, csak olyan kár h az elmélet sokszor a gyakorlatban kivitelezhetetlen.
Ha meg bemegyek a főnökéhez, szted nem tusolják el az ügyet ahogy csak akarják ? Ügyészség detto.
Nálam mostanában az veri ki a biztosítékot, hogy egy szakadt 20 éves piros combi opellel (asszem kadett) járőröznek egész éjjel, és adják le a drótot a többi autónak, de ők is a kukásmellényükben a valamelyikük magánkocsijára alkalmanként kiteszik a kéklámpát, és ugyan úgy igazoltatnak stb, mintha rendes szolgálati autó lenne.
és elvileg köteles vagyok megállni annak a piros opelnek, pedig aztán igen nehezen hihető, hogy abban rendőrök ülnek, csak már tudom egy ideje, azért állok meg nekik, de mindenképpen felháborító. ha meg nem állok meg, képesek üldözőbe venni CIVIL AUTÓVAL ....
Jogász ismerősöm azt mondja, hogy ilyen civil autóra egyáltalán még csak kékfényt se lehetne kitenni nemhogy járőrözgetni vele.
Persze sunnyogás (!!!) a cél, mert aki nem ismeri az autót, az ugye előbb megenged magának mondjuk egy kis szabálytalanságot, ha nem látja maga mögött a normáls szolgálati autót, de azért ez felháborító úgy ahogy van.
Én komolyan remélem h ezek okoznak valamilyen balesetet előbb-utóbb, és akkor hátha befejezik ezt a gyakorlatot, másrészt meg attól félek, hogy azt is szépen eltusolnák, és nyilván csakis a másik fél jöhet ki vesztesen egy rendőrrel szemben.
(Csak megjegyzem, ebben a gyönyörű jogállamunkban le sem írom amiről tudok baleset kapcsán mert aztán jön az hogy rágalmazok, hiszen bizonyítani nemtom nyilván)
És egy tök racionális kérdés:
Mikor jön el az az idő, amikor egy civil szava legalább ugyan annyit ér mint egy rendőré, és nem automatikusan a rendőrnek van igaza ??
Na jó, csak itt háborgok, aztán úgysem lehet mit tenni sajnos.
előző vagyok!
Jogosan háborogsz, tudod ha ő civil autóval van és nem szabad villogót tenni rá és ha gyorsan hajt ugyan úgy megbüntethetik ráadásul (nem tudom hogy szokták mondani) hogy visszaél a rangjával és ez vagy büntetik neki vagy ki rúgják és már nem rendőr . esetleg egy komolyabb rendőrségre esetleg ahol foglalkoznának vele oda el tudsz menni (ha van bizonyítékod) feljelentést tenni. Vagy azt teheted hogy megjegyzed a rendszámát és mikor valahol valami szabálytalanságot követ el pl tilosban parkol fényjelzés nélkül akkor te lefényképezed, videózod bemész a rendőrségre leadod és intézkedjenek! Vagy a másik lehetőség, beültetsz 1v 2 rendőr ismerősöd a kocsidba egyenruha nélkül ugye és amikor ilyen van akkor a két rendőr feljelenti a szabálytalankodókat és pikk pakk el van intézve. Tudom könnyen magyarázok,velem még nem volt ilyen ,de ha lesz tuti hogy nem állok meg ha csak nem villog és szirénázik mert tényleg az ember honnan tudja hogy nem-e kirabolni akarják... Nevetségesek a rendőrök azt hiszik övék a világ csak mert rendőrök .. kíváncsi lennék milyen jegyekkel vették fel egyeseket a rendőrsuliba .... Nem csoda hogy 3/4 Magyarország utálja őket ...
Hát igen csak ha én ezeket lefényképezem és feljelentem ahogy ezer szabálytalanságot csinálnak (önmagában a már a kékfény az autón), akkor utána az lesz, hogy jóformáén meg se tudok majd mozdulni a városban, mert rám fognak vadászni.
Undorító egy bagázs, hát a jegyeiket nem tudom, de túl sok ész nem kell egy ilyen járőrösdihez. Mindenesetre a beszédjükből, cslekedeteikből lehet követleztetni arra, hogy az IQ-juk valahol az óvoda környékén elakadt.
Jaja, nem csoda, ha mindenki uátlja ezeket az ingyenélőket, lényeg, hogy tudod "szolgálunk és védünk", ja persze, majd egyszer talán ilyen rendőrségünk is lesz.
igen, egy 40 körüli gyerek ... nagyon bírom az ilyen okostojásokat, de eddig mindig melléfogtak
amúgy mit mondtam rosszul?
Ha jön utánad valaki szirénázva, vagy elengeded, ha nem megyen el, akkor csak téged akar, akkor félre húzódol. Ha civil a rendőrautó, akkor is megállz, becsukod magadra az ajtót és 1 résnyire lehúzod az ablakot, hogy tudjál kommunikálni hogy igazolja magát, így működik. Sajnos ma már a rendőrök civil kocsival is furikáznak, hogy ne lehessen kiszűrni őket.
Bocsi a beszólásért! -)
1 felvidéki
Figyelj, jogássszal utána nézettem, teljesen szabálytalan, úgyhogy remélem összetörik a kocsit és magyarázkodhatnak, ugyanis kékfényt eleve CSAKIS a rendőrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti RENDSZERESEN VONULÓ állományába tartozó autójára (azaz a normálisan felmatricázott, egyértelműen felismerhető)lehet feltenni. A többi rendőrségi járműre ugyan úgy illegális, mintha én tennék ki egy vilogót. Kivéve a védett személyeket szállítókat, de ez egyedi engedély alapján megy, és ilyen az életben nincs hogy a civil kocsival kékfényeznek.
De hát ez magyarország ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!