Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ez is az új KRESZ? Az ész...

Ez is az új KRESZ? Az ész megáll, szerintetek?

Figyelt kérdés

Megyek a főúton egy városban (sötétben), erre mögöttem egy teljesen civilnek kinéző Daewoo majd belém jön, fél méterre követ, és egyfolytában villogtatja a reflektort. Semmi kék fény. Aztán a következő kerteszteződésben meg egy rendőrautó állt már kerszetbe. Mivel én mocsok nem álltam meg a "felszólításra". Aztán meg még velem ordibáltak amiért nem álltam meg.

Mégis honnan kellett volna tudnom, hogy rendőr aki villogtat mögöttem?? Ezek mindent megtehetnek?

Tudomásom szerint le van írva a megállítás pontos módja, na de ilyet én nem ismerek, meg ennyi erővel akárki is villogtathatott mögöttem pl kirabolás céljából.

Egyszerűen felháborítónak tartom ezt, de már nem az első eset, hogy teljesen civil autó, civil rendszámmal akar valamit, és ki vannak akadva, ha az ember nem áll meg nekik.

Szabályos ez így? Mit lehet tenni vagy hol lehet panaszt tenni ezek ellen? Volt már, hogy egy civil Skoda egyszerűen csak úgy bevágott elém, és alig tudtam megállni padlófékkel, mint kiderült azok is csak igazoltatni akartak. Ez meg már sztem már kimeríti a közúti veszélyeztetés bűncselekményét is, nem? Ha keresztbe belemegyek mert nem tudok megállni, akkor ki lesz a hibás? Jön az eltusolás?

Miért nincs ez leszabályozva normálisan, vagy ha le van, akkor miért nem úgy járnak el a gyakorlatban, ahogyan az elvárható lenne?

Nagyon elszaparodotak az ilyen civilnek kinéző mindenféle autók, és baromi rossz vicc ezzel szórakozni véleményem szerint.

2010. márc. 24. 18:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Volt erről azt hiszem fórum is és arra jutottak, hogy nem szabályos. A pontos dolgot nem tudom, hogy mivel indokolták, de teljesen igazad van. Volt ilyen haverom, aki egy kövér gázzal otthagyta őket és kész. Aztán mentek a lakására, ahova az autó be volt jelentve és keresték. Persze bizonyíték nem volt ellene, de így is értetlenül állt az eset előtt, mert attól, hogy valaki villogtat mögötted nem látod, hogy 2 sárga mellényes fakabát az. A KRESZ-ben erről szerintem nincs szó, de lehet tévedek!
2010. márc. 24. 19:15
 2/18 anonim ***** válasza:
Hát tényleg felháborító.Honnan a fenéből kellene tudnom, hogy mit akar és ki az.Ennyi erővel ha megállok és nem rendőr hanem gyilkos?Csessze meg a rendőr.
2010. márc. 24. 19:34
 3/18 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom civil autóból csak úgy állíthatna meg elméletileg ha kiteszi a villogóját vagy pedig megelőz és kitesz egy STOP táblát neked .
2010. márc. 24. 20:36
 4/18 anonim ***** válasza:
Na ilyenkor kell egy satu féket nyomni...Aztán kihívni a helyszínelőket.Mivel nem tartotta be a követési távolságot és előtted átfutott egy "róka":))és nem akartad összetörni a vasad,muszáj volt fékezni!Aztán bizonyítsa be hogy nem ez történt:)))))
2010. márc. 24. 21:14
 5/18 anonim ***** válasza:

én azért alaposan megnézném hogy ki akar megállítani..

MERT: kék villogó-Homasita 3000ft

2010. márc. 24. 21:17
 6/18 anonim ***** válasza:

én azért alaposan megnézném hogy ki akar megállítani..

MERT: kék villogó-Homasita 3000ft

stop tábla- játékbolt 900ft (élethű)

Am az már Chevi volt, kis lacettiket használnak, csapotthátút, fehér,piros néha kék, vigyázzatok vele

2010. márc. 24. 21:20
 7/18 anonim ***** válasza:

Múltkor régi skoda octaviaval civileztek(sötétzöld szín)

Egy régi astra full sötétített spoilerezett benne trafipax(senki sem gondolta volna,szerencsére lassan mentem,betartva a szabályokat.)

Autópályán pihenő szélén egy mikrobusz oldalsó eltolos ajto mögül.figyelni kell.

A baj az,hogy már annyi kamera van,hogy ha átlépsz egy zárovonalat a felvétel alapján megbüntetnek

2010. márc. 24. 21:34
 8/18 A kérdező kommentje:

Nos igen, a padlófékes megoldás tetszik, de attól félek azt is eltusolnák, csakis én lehetek a hibás.

És még csak kukásmellény se volt rajtuk !

Nemrég kaptak egy adag tök civil Opel Astra H autót is, szóval jó azokkal is vágyázni ....

Nekem csak az jön le ebből az egészből, hogy ezek mindent megtehetnek, aztán meg bizonytísam ha tudjam. Ahogy írta valaki, 3 ezerért van kék lámpa, szóval egy civil autón kék lámpa se túl nagy garancia. Nem beszélve arról, hogy volt már jó pár olyan bűncselekmány a közelmúltban is (8-as út pl), ahol egy az egyben így rabolgattak, jobb esetben csak "büntettek" az álrendőrök egy sima kéklámpával meggyőzve a klienseket.

Egyszerűen felháborító ez az egész.

Sztem ilyen igazolósdit és egyáltalán járőrösdit csak normál, "szabvány", felmatricázott rendőrautókkal szabadna játszani, mert tényleg az motoszkál bennem, mi van ha nem állok meg, és padlógázzal keresztbekapom az elém hirtelen beálló autót, hiszen semmi jele annak, hogy rendőrök lennének.

Felháborító, na .....

2010. márc. 24. 21:45
 9/18 A kérdező kommentje:

uolsónak:

Igen, elém is egy civil skoda octavia vágott be keresztbe, csak fehér. Civil rendszám, civilnek kinéző autó, civil ruhás rendőrök ... mi kell még ? Persze még csak nem is igazolták magukat, csak agresszíven kérték a papírokat.

2010. márc. 24. 21:49
 10/18 anonim ***** válasza:
Ezeket Miskolcon igen sűrűn megjátsszák a kékek. Full fóliás Astra, Piros Daewoo stb. Több pizzafutár kollégámat megszopatták már. Aki volt futár az tudja, hogy ötvenkével nem lehet szállítani melegentartó ide vagy oda. Ezer okból kifolyólag
2010. márc. 25. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!