Szerintetek ez így korrekt dolog volt?
A nővérem mesélte,hogy mikor még nem házasodtak össze a barátjával, akkor történt,hogy dugóban egy kanyarodósávba akartak bemenni, és a sógorom addig furakodott míg nem letörte az egyik autó tükrét.Az nem esett le, valami kisebb darab letört,meg nem volt valami fix, de úgy,hogy javítható/ragasztható lett volna.
30 ezret akart elkérni a másik autó sofőrje (a sógorom autószerelő, és akkor éppen annál a bizonyos autóalkatrészeket szállító cégnél dolgozott - a kért ár reális volt)
Mivel a másik autós ragaszkodott a 30-hoz a sógorom letépte az instabil tükört, földhöz vágta, és berúgta az árokba majd kifizette a 30 ezret.
Ezt ki is nézem belőle.A másik sofőr kicsit kiakadt, de aztán csillapodott.
Ezt pedig nyilvánvalóan azért tette, mert a tükör max 10 ezerből szakszerűen meg lett volna csináltatva, és a tag keresett volna 20 ezret.
Először nem tetszett, de belegondolva szerintem nem hülyeség, bár én biztos nem merném megcsinálni.
Egy családtagomnak levitte a tükrét egy vonuló tűzoltó. A biztosító késedelem nélkül kifizette a gyári új tükröt az akkor kb. 7-8 éves Nissanra. Szóval van, amikor húzzák a szájukat a biztosítók, de egy ilyen egyértelmű esetben nem sok mozgásterük van.
Mindenesetre a rokonod viselkedése elfogadhatatlan, mert erőszakkal próbált megoldani egy eléggé hétköznapi konfliktushelyzetet. Sok esze nem lehet. Én egy ilyen megmozdulás után rendőrt hívtam volna és garázdaságért vagy rongálásért is bevarrtam volna a jóembert, legalábbis ha van tanúm. Nekem megéri az utánajárást, ha már ekkora paraszt...már elnézést.
Rendőrt meg pont azért kell hívni, mert ő hivatalos személy és így fényképpel dokumentálja a járművek állapotát!
Így nem lehet kijátszani, hogy míg a kárszakértő megnézi 3nap múlva adig plusz kárt is "csináljak".
Pl. egy ilyen paraszt miatt elesnék motorral és megkarcolodna a 200eFt -os bukósisakom mindenképp rendőrt hívnék, hogy biztosan elfogadja a biztosító az igényemet egy új ugyan olyan sisakra és nem a jófogáson vásárolt használtra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!