Gyakori autóvezetéshez milyen kialakítású cipőt ajánlotok?
Mennyi a gyakori vezetés? Nekem is bokasüllyedésem van, az utolsó cipőm 1 évet tartott. Évi 20e km saját autóval +kb 2ezer kamionnal, és nem a sarka adta meg magát, hanem a sok séta miatt foltokban papír vékonyságúra kopott a sportcipő talpa.
A sarka a sok félig bekötött felvételtől és lehúzástól kezdett haldokolni, bár nem vészesen.
Nekem se látszik semmi a cipőimen. Mondjuk nem tudom, neked mi a gyakori :) Sofőr vagy?
Talán nem jó minőségűek a cipők, amiket választottál. Én bármiben szívesen vezetek, a lényeg, hogy teljesen lapos legyen. De lehet csizma, sportcipő, félcipő, vászoncipő, bármi.
Havi 10 000 km-t vezettem egy időben. Amint a kocsi felmelegedett levettem a cipőmet. Sokkal kényelmesebb volt, igaz a jobblábas zokni kopott rendesen.
Mostanság (évi 25 000) olcsó sportcipőt használok, nem látszik rajta semmi.
Sarka nem tudom hogy neked hogy kopik el a vezetéstől. Én is elég sokat vezetek, évi 100-120 000 km, de nekem a sarka a cipőnek soha nem megy tönkre. Két helyen megy tönkre, egyik a talp első 1/3-ada vagy fele, a másik a kislábújj környékén oldalt kireped/kiszakad a cipő, de csak a bal cipő megy így tönkre, mármint hogy ennyire, természetesen kopik a jobb is, de a bal jobban, ami a sok kuplungolásnak köszönhető.
(régebben volt hogy télen egyszerűen eltört a cipő talpa)
Dobok ide neked egy linket, én ezt a fajta cipőt használom évek óta, legelőször Németországban vettem, aztán annyira bejött, hogy idehaza a Deichmann-ban amikor akciós volt, akkor vettem 4 párat, 3 még megvan belőle.
itt a link: [link]
Leginkabb a profi pilotacipoket ajanlom, ugyanis nemhiaba vezetnek ilyenbe az autoversenyzok is, nekem is van hasonlo cipom es tenyleg kenyelmesebb benne mint mondjuk egy Converse cipobe vagy egy bakancsba. Aztan ha muszaj akkor lecsereled a kocsiba, nem nagy ugy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!