Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Gyakori autóvezetéshez milyen...

Gyakori autóvezetéshez milyen kialakítású cipőt ajánlotok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, Elég sokat vezetek és ezt a cipőim rendszerint meg is érzik. A sarkainál elvékonyodik, kikopik, kiszakad. Persze hozzá kell tennem, hogy a bokasüllyedésem is közrejátszik benne de azért amíg nem vezettem vagyis nem ennyit akkor kibírták 1- másfél évig mostmár addig se. Ti törődtetek már ezzel külön vagy tapasztaltátok egyáltalán a problémát? Ha igen akkor mi lehet a megoldás?

2015. dec. 14. 08:16
 1/10 anonim ***** válasza:
En nem figyeletem fel ilyesemire. Mondjuk megtortenhet, hogy kevesebbet vezetek, mint te, de pizzafutar korszakomban sem kellett cipot csereljek evente. Ja en deszkas- es teniszcipoben szeretek vezetni.
2015. dec. 14. 08:28
 2/10 Beviz Elek ***** válasza:

Mennyi a gyakori vezetés? Nekem is bokasüllyedésem van, az utolsó cipőm 1 évet tartott. Évi 20e km saját autóval +kb 2ezer kamionnal, és nem a sarka adta meg magát, hanem a sok séta miatt foltokban papír vékonyságúra kopott a sportcipő talpa.

A sarka a sok félig bekötött felvételtől és lehúzástól kezdett haldokolni, bár nem vészesen.

2015. dec. 14. 08:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Én általában vékony talpú pár ezer forintos kínai sportcipőben vezetek. Nekem a cipőim alapból tönkremennek mivel csámpásan járok kiskorom óta sajnos ezen változtatni nem tudok, de én nekem télre külön vezetésre szánt cipőm van mert bakancsba nem tudom normálisan kezelni a pedálokat ez a cipőm már 2 éve megvan és kb novembertől február végéig használom vezetésre meg néha nyáron is előkerül ez a cipő amikor elegánsabb helyre megyek szoknyába, magassarkúba akkor a vezetésre szánt cipőmet veszem fel és amikor megérkezek akkor váltok cipőt. Nyáron amikor már jó idő van akkor többnyire mindig balerina cipőben vezetek, kényelmes és szeretem is hordani és nincs az sem hogy ha valahol megállok akkor cipőt kell váltsak mert a sportcipő elég furán néz ki ha szoknyába vagy más nyári ruhában vagyok.
2015. dec. 14. 08:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem se látszik semmi a cipőimen. Mondjuk nem tudom, neked mi a gyakori :) Sofőr vagy?

Talán nem jó minőségűek a cipők, amiket választottál. Én bármiben szívesen vezetek, a lényeg, hogy teljesen lapos legyen. De lehet csizma, sportcipő, félcipő, vászoncipő, bármi.

2015. dec. 14. 09:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne fárassz már, a vezetés nem igénybevétel a cipőnek! A sima járás kb százszor erősebb igénybevétel, hogy futásról ne is beszéljünk.
2015. dec. 14. 09:27
 6/10 A kérdező kommentje:
kb. évi 50 000 km-ről van szó. Amúgy igenis igénybe veszi. Kifejezetten a sarkakat. Egyrészt mivel a lábfejed többnyire függőleges vagy nagy szögben áll, ezért végig a sarokrészre esik a terhelés, másrészt a szőnyegnél folyamatosan súrlódik. (Már amennyiben nem automata váltós kocsit vezetsz, ott nem kell pakolgatni a lábad jobbra balra.)
2015. dec. 14. 10:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Kizárt. Tegyél fel egy fényképet hogy elkopott a cipőd sarka, mert nem hiszem el.
2015. dec. 14. 10:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Havi 10 000 km-t vezettem egy időben. Amint a kocsi felmelegedett levettem a cipőmet. Sokkal kényelmesebb volt, igaz a jobblábas zokni kopott rendesen.

Mostanság (évi 25 000) olcsó sportcipőt használok, nem látszik rajta semmi.

2015. dec. 14. 10:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Sarka nem tudom hogy neked hogy kopik el a vezetéstől. Én is elég sokat vezetek, évi 100-120 000 km, de nekem a sarka a cipőnek soha nem megy tönkre. Két helyen megy tönkre, egyik a talp első 1/3-ada vagy fele, a másik a kislábújj környékén oldalt kireped/kiszakad a cipő, de csak a bal cipő megy így tönkre, mármint hogy ennyire, természetesen kopik a jobb is, de a bal jobban, ami a sok kuplungolásnak köszönhető.

(régebben volt hogy télen egyszerűen eltört a cipő talpa)

Dobok ide neked egy linket, én ezt a fajta cipőt használom évek óta, legelőször Németországban vettem, aztán annyira bejött, hogy idehaza a Deichmann-ban amikor akciós volt, akkor vettem 4 párat, 3 még megvan belőle.

itt a link: [link]

2015. dec. 23. 18:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Leginkabb a profi pilotacipoket ajanlom, ugyanis nemhiaba vezetnek ilyenbe az autoversenyzok is, nekem is van hasonlo cipom es tenyleg kenyelmesebb benne mint mondjuk egy Converse cipobe vagy egy bakancsba. Aztan ha muszaj akkor lecsereled a kocsiba, nem nagy ugy.

[link]

2017. febr. 5. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!