Kamionosként vihetek magammal havert 1-1 útra?
Sokat látom, hogy 2 en ülnek egy kamionban, gondolom részben azért mert 4kezeznek vagy betanítás van, de csomó videó van a neten ahol kis suhancok (20-28 között) videózzák ahogy a haverjuk éppen vezet.
Én is kamionozni fogok, már csak az E jogsi van hátra, de én tökre örülnék pl ha eljönne egy barát 1-1 útra, persze nem ökörködni, csak hogy mégis legyen valaki akivel lehessen beszélni...
Kint Londonban amikor éltem akkor megkérdeztem egy teherautóst (ismertem, jófej volt), hogy nem-e mehetnék vele 1 napra, érdekelne hogy hogy csinálja és mit, de azt mondta hogy nem, a biztosítás miatt, mert a cége csak őt biztosította.
Ez itthon is így lenne? Mert pl sokan meg a feleségüket viszik el egy egy útra, akkor egy barátot miért ne?
Munkaadótól függ, általában saját felelősségedre vihetsz magaddal utast, szoktak is vinni, de ebből rendszert csinálni nem lehet.
Az utas részéről is kell a rugalmasság, mert megtörténhet, hogy egy 5 napos út kéthetes túrává nyúlik.
hogy lenne már fekete munkás, ha sosem vezette? :D Mellesleg ott a tachográf ha annyira nem hinnének nekem, azon látszik hogy csak 1 sofőr vezet állandóan
De a cégnek ez amúgy nem mindegy? Úgy értem ha saját felelősségére van ott, én meg minden elvégzek amit kérnek és rendesen dolgozok?
csak úgy, minden nélkül, nem. le kell papírozni. még az is kevés, ha a főnök szóban engedélyezi..sőt.
az más kérdés(de átérzem) hogy még jogsid sincs, és már ezen jár az eszed..
le sem merrem írni a buktatókat, mekkora gondod támadhat egy nem várt esemény miatt..még akkor is, ha a haver végigaludta az utat, nem látott, nem hallott semmit...
egyébként a feleség az más szitu, de akkor van királyság, ha neki is megvan a full jogsija..esetleg D nem..
most inkább az E-re gyúrj...
(ha megkérdeznél egy közlekedési ügyvédet, bizony meglepő dolgokat mondana, miért nem javasolja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!