Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az E kategóriához min.2 éves...

Az E kategóriához min.2 éves C kategória kell?

Figyelt kérdés
2015. nov. 30. 08:50
 1/5 Beviz Elek ***** válasza:
Azt írja hogy nem kezdő jogsi kell hozzá, bár nem tudom pontosan hogy hogy van. Talán elég ha a B nem kezdő, nekem az oktató azt mondta hogy a sikeres C után azonnal lehet kezdeni az E-t, végülis 10 hónap lett a 2 között.
2015. nov. 30. 09:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Sikeres C után azonnal mehetsz E-re.

Érdemes is egyből megcsinálnod, mert az a nyamvadt GKI-t csak akkor csinálhatod meg, ha legalább a C be van ütve a jogsidba, viszont a GKI kártyán rajta van a jogsi száma. Ha az E még nincs benne, akkor kérheted ki újra a kártyákat, hogy stimmeljenek a számok.

Magyar bürokrácia! :)

Én a C-t ki sem váltottam. Elég a vizsgaigazoló lap az E-hez.

2015. nov. 30. 10:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek.

Zöld kéz érte.

2015. nov. 30. 14:45
 4/5 XIV Lajjos válasza:

Ezek itt igazak, DE pontosításra szorulnak!

A "B" jogsi megszerzési ideje dönt! Ha 2 éven belül van, akkor kezdő a vezetői engedély, ezért nem lehet vele vontatni.

Ha a "B" 2 évnél régebbi, akkor "C" után azonnal elkezdhető ... és nem kell a jogsiban legyen, mert 1 évig elég a vizsgaigazolás ... eredetiben.

GKI TANFOLYAMHOZ + vizsgához a jogsiban levő (tehát már beírt!!- "C" kategória szükséges.

2015. dec. 2. 12:59
 5/5 Volo válasza:
Ugyan nem néztem utána, de el tudom képzelni, hogy C sem kell hozzá, kisebb autóval is lehet nehézpótkocsit vontatni, szerintem lehet olyan, hogy valakinek csak B+E-je van. Gondolj bele, egy terepjáró + kishajószállító pót. Nem rég láttam olyan pótkocsit, amit szintén nagyobb személyautóval vontattak, ráfutófékes volt, de mint a nagy pótkocsik, két tengelyes, az első tengely fordul, a hátsó fix (mint a nem nyerges kamion pótkocsija, remélem érthető...)
2015. dec. 3. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!