Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Felelősséggel tartozik-e a...

Felelősséggel tartozik-e a hirdető a hirdetése valóságtartalmáért?

Figyelt kérdés
Nemrég kinéztünk egy autót az interneten, az egyik legnagyobb használtautó portálon. A hirdetésben sérülésmentesnek írták le az autót. A tulajdonossal időpontot egyeztettünk, elmentünk személyesen (kb. 140 kilométert). Minden rendben is ment, kitöltöttük a szerződést, a megjegyzés rovatba beírtam, hogy az autó sérülésmentes, törve nem volt, stb. Itt a tulaj elkezdett maszatolni, kiderült, hogy az autó balesetes volt, az első lökhárítója összetört, de mivel gyári lökhárítóval cserélték, ezért gyakorlatilag az új lökhárítóra értette, hogy sérülésmentes. Korábbi rossz tapasztalatok alapján legott széttéptem a szerződést, nem kicsit bosszankodva. Van-e valami módja, hogy számon kérjük az eladón a valótlan adatok közléséből adódó bosszúságot, időveszteséget és a feleslegesen megtett majdnem 300 kilométert? Ha írta volna, hogy balesetes volt az autó, eleve tárgytalan lett volna az üzlet.
2015. nov. 21. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Khm. Tehát most akkor sérülés volt tapasztalható a járművön vagy nem? Mert azt mondod, nem, csak a múltban, de javítva lett.

Nem azt állította az eladó, hogy soha egy karcolás sem érte a járművet, hanem hogy az adott pillanatban, amikor te megtekinted, nem volt sérülése.

Egy törött/repedt/horpadt lökhárító kicserélése semmiféle maradandó károsodást nem okoz az adott autóban.

Nem kell hisztizni meg picsogni, hanem gondolkodni.

Te hány nap után fogod meghúzni a lökhárítót, hm?

2015. nov. 21. 20:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Na az ilyen vevőktől mentsen meg az ég!Akinek ha már egy kavicsfelverődés le van javítva,akkor az már biztos egy totálkárból feltámasztott,3 autóból összetákolt bontó szökevény!

Egyébként egy tipp:ha garantáltan sérülés mentes autót akarsz,akkor be kell menni egy márkakereskedésbe és újat kell venni!!!

2015. nov. 21. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Pár eladót de sokszor pár vevőt is szájba kellene vágni!

Becsületesneper írt eről egy jó cikksorozatot a TC -n.

[link]

[link]

[link]

2015. nov. 22. 00:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Itt néhányaknak komoly szövegértelmezési problémáik vannak. Itt nem magáról a sérülésről van szó okostojások, hanem a sérülést okozó eseményről! Azért ez egy autó életében igencsak nem elhanyagolható kérdés. Ennyi erővel csak akkor számít töröttnek az autó, ha a megtekintés pillanatában is törött? Ha kijavították, akkor már nem is volt törött? Nyilvánvaló, hogy a használt autó az használt autó. Itt nem is erről volt szó, hanem arról, hogy VALÓTLANT állított a hirdetésben. Ez volt a kérdés lényege, nem pedig az, hogy irreálisak az elvárásaim. Sok hirdetést átböngésztem, képben vagyok, mik a lehetőségek, csak akkor vagyok mérges, ha nem az van a dobozban, amit a címkén feltüntettek.
2015. nov. 22. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!