Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha eddig nem ment a vezetés,...

Ha eddig nem ment a vezetés, már nem is fog?

Figyelt kérdés
5 éve van jogsim, majdnem 4 évig alig vezettem. Utána iskola és munka miatt muszáj volt kocsival közlekednem, 1 éve szinte minden nap vezetek, mégis béna vagyok. 3x majdnem balestet okoztam előzésnél, figyelmetlen vagyok, majdnem nekimentem zebránál 1 kocsinak, mert nem vettem észre, h megállt, gyalogosokat is ki "akartam" lapítani. Vezetni kis kocsival tanultam, azóta az apám kocsiját használom, ami sedan és elég hosszú. Parkolni nem tudok vele. Hiába parkoltam már 1 csomószor, mindig a szerencsén múlin csak, hogy sikerül-e. De általában nem, úgyhogy, ha kicsit szűkebb a hely, meg se próbálok beállni. Tolatásnál nem tudom, hogy meddig mehetek, így saccra megyek. 1x nekikoccantam 1 kőfalnak, mert az hittem, hogy még van hely és 1x tükörrel nekimentem a garázsajtónak. Már utálom a vezetést, féltem a saját testi épségemet és másokét is, de minden ismerős, rokon erőlködik, hogy majd menni fog meg örüljek, hogy van jogsim stb. Szerintetek érdemes kínlódnom, van rá esély, hogy jobban fog menni, ha eddig se jött össze?

2015. nov. 18. 10:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy valami nem megy, általában okozat, tehát oka van.

Oka van, hogyha figyelmetlen vagy, mert másra figyelsz. Ha nem sikerül tudatosítani magadban, hogy a közlekedés adott esetben ön-és közveszélyes cselekedet, amin emberéletek múlnak, akkor nem kéne vezetni.

A parkolás qva egyszerű dolog szerintem, mondom ezt úgy, hogy néha nem sikerül úgy, ahogy illene. Én az elején sokszor kiszálltam ellenőrizni, mennyi helyem van, és ezért tudom ezt, nem mert csoda történt egyszer csak.

Amúgy meg azt kell felfogni, hogy a hátsó kerék nem megy sehova kormányzással: az autó a "körző", a hátsó kerék a tű, az eleje ami rajzol. Tehát, ha a hátulja jó helyen van, az elejét már csak be kell igazítani, fordítva nem lehet. (rajzold le, ha nem tudod elképzelni, illetve ki is próbálhatod üres helyen: bejelölöd a hátsó kerék helyzetét, majd alászeded és befordítod az elejét 90 fokban, ismét kiszállsz, és látni fogod, a hátulja szinte helyben maradt).

Meg kell keresni az okát, hogy egy adott dolog miért nem úgy megy, és tenni ellene. Ebben segítség lehet, ha van ismerős, akiről elmondható, hogy jól vezet.

2015. nov. 19. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!