Mennyire szabad hagyni, hogy a gyakorlati oktató a magánügyeit intézze és furikáztassa magát a tanulóval, miközben "ketyeg az óra"?
Az hogy 40 percre eltűnik, és el is kéri az árát, az nonszensz. Alapjáraton ez baromi magas óradíj szerintem. Persze én is hallottam, hogy szeretnek eljárkálni megvenni a déli kiflit, de azért van egy határ.
Hál istennek az én oktatóm baromi korrekt volt. A 45 percből sosem fecsérelt el semmit. Nem húzta az időt üres dumával, nem telefonálta végig, nem kezdett el sodokuzni. Egyszer-kétszer persze megesett, hogy ilyen kis kisebb magánügyeket intézett, de az tényleg annyi volt, hogy berohant-kirohant, max. 2 percre ha megálltunk. Elvinni valamit egy ismerőséhez, hazaugrani a kabátjáért, levenni pénzt ATM-nél. Ezeket még szerettem is, mert nem a megszokott útvonalakat jártuk be, hanem kicsit ismeretlen vizekre eveztünk. De hogy az óra 90%-ában ne csinálj semmit, és még perkálj is, felháborító.
Általános szokás, hogy az oktatók intézik az ügyeiket, s azt mondom ezzel még nincs is gond, ha csak elfogadható időre megy el, de a 40 perc már nem az.
Az én oktatóm elmondta a kezdetekkor, hogy az egy óra 45-50 perc aktív gyakorlás lesz, s lesznek 10-15 perces szünetek.
Nem stopperrel mért idő szerint ment az oktatás, volt olyan, hogy én kértem, álljunk meg, mert kellene egy kis pihenés, s volt olyan, amikor ő mondta, hogy lesz egy kis dolga, amit leintéz, de ezek is kb az említett időbe bele fértek.
15 percén több ügyintézés már egyértelműen a tanuló zsebére megy, az egy óra előírás szerint is minimum 45 perc (mint az iskolában). Abba benne van az is, hogy időnként félreálltok, és elmagyaráz dolgokat, ha nem értesz valamit, de ott van veled is dolgozik. A szünetekben elmehet 10-15 percre, de ha valami oknál fogva ezt túllépi, akkor azt pótolni kellene.
Lehetőleg ne a 40 perces távolmaradást kérd direktben számon, de arra jogos van, hogy a 45 perces oktatási időt számolja egy órának. (elhúzódott a dolga, oké, megérted, de ne a te pénzed rovására menjen, vagy tovább vezetsz, vagy a 2 óra helyett csak másfelet számoljon arra a napra)
elismerem, a motoros múltam meglátszott az autóvezetésen, ezt az oktató is látta...ki is használta...persze én is..sokszor rámszólt, hogy kicsit lassítsak, lassabban vegyem a kanyarokat(is)...stb.. aztán egyből átmentem.
szerintem az oktató látja, mit tud a tanulója, mert ismeri a vizsga alsó megfelelési határokat.
most a jatt nélküli vizsgáról beszéltem.
És én még azt hittem hogy az én oktatómnál nincs nagyobb seg*fej amikor 15 perces szüneteket tartott :D
40 percért már leordítottam volna a fejét
#9# - azt gondoltad, a teljes 60 perc számít egy órának?
A 45 perc rendben van, csak ezt azért nem ártana közöli is a tanulókkal, hogy ne legyen félreértés belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!