Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamion sebességváltónál lehet...

Kamion sebességváltónál lehet egész fokozatból felet váltani?

Figyelt kérdés
Nem vagyok kamionos, csak szimplán érdekel a kamionozás. Tehát úgy értettem, ha pl. 8.-ba van a váltó, és lefele kapcsolom a felező kapcsolóját, majd kinyomom a kuplungot akkor váltja-e a fél 8-at vagy pedig lefele kapcsolom a felező kapcsolóját majd először visszatolom a váltót fél 7-be, és ezután fél 8-ba húzom vissza? meg általában csak emelkedőkön szokták alkalmazni a felezést, nem?
2015. okt. 18. 08:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Botos váltónál vissza.emelkedö, indulásnál, havas, sikos stb De még 1,1/2 is csak a kocsi nem szereti, főleg ha rakott
2015. okt. 18. 09:15
 2/3 SándorÚr ***** válasza:
100%
kicsit zavaros nekem, de kézi (botos) váltónál úgy néz ki: 8felsőbe vagy lepattintod rákuplungolsz akkor 8alsó, ha így szursz egy 7est akkor 7alsóba leszel mert a billentyű lefelé van. Ha nem kell sietni és nagy súllyal vagyok én elindulásnál is szoktam felezgetni kb 6tól felfelé
2015. okt. 18. 15:23
 3/3 anonim ***** válasza:

" Tehát úgy értettem, ha pl. 8.-ba van a váltó, és lefele kapcsolom a felező kapcsolóját, majd kinyomom a kuplungot akkor váltja-e a fél 8-at"

Igen váltja. Ha nem így lenne nem sok értelme lenne a felezőnek :)

2015. okt. 18. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!