Hivatalosan mi a teendő egy keskeny, viszonylag forgalmas, nem belátható útra történő kitolatáskor?
Mire a betonkerítésen kívülre kerül a fejem tolatás közben, és szét tudok nézni, akkorra már a kocsi fele az egysávos út úttestjén van.
Az nem megoldás, hogy kiszállok a kapun belül, kimegyek, körülnézek, bemegyek, beülök, mert akkorra már ott van a következő autó. Utast sem vihetek mindig magammal, aki körülnézne helyettem.
Úgy szoktam, jobb ötlet híján, hogy vakon elkezdek lassan kitolatni, aztán ha jön valami, majd megáll. De ha nem áll meg, és karambol lesz, akkor ugye én leszek a hibás.
De mit tehetnék még, mit vár el a jogszabály?
Köszönöm a válaszokat - a 9-et különösen.
Évente járok egynapos KRESZ-tanfolyamra (a munkahely küld, a céges autó miatt), de ott legfőképpen az új szabályokat ismertetik, a régi dolgok közül inkább csak a gyakran felmerülő problémák kerülnek szóba.
Nyilván van ötletem a megoldásra, mert itthonról írok most is, nem az említett kapubejáróból, várva, hogy hátha lezárják az utca elejét egy csőtörés miatt, és majd akkor ki tudok hatolni :) . Csak hát nem mindig megoldható az előírt formában a dolog, mint említettem, nem tudok figyelőt biztosítani. Azért még soha nem okoztam ezzel balesetet, csak elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha mégis jönne egy ámokfutó száguldozó, mert akkor is én lennék a főbűnös a törvény előtt.
Azt ugyan nem írtam, hogy egyirányú útról van szó, de azt igen, hogy egysávos, aminek a szélén még autók is parkolnak többnyire.
Nyilván azért meg lehetne oldani mindig, hogy betolassak előre-hátra-előre-hátra stb. mozdulatokkal, de az ember már csak ilyen, hogy a könnyebb utat választja: ha simán be tudok állni előre, akkor nem kínlódok a manőverezgetéssel, de gondolom, más sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!