Hogyan kelnétek át Ázsián gyalog/tömegközlekedéssel?
Unalmas? Szerintem nagyon is izgalmas ország Oroszország, legalábbis az európai része biztosan az.
Szóval a transzszibériai vasúton tudnád megtenni az utat. Délebbre nem igazán van minden szempontból biztonságos útvonal.
Bede Mártonék hátizsákos turistaként bejárták ázsiát. Az egy évnyi útról blogot írt "Khívától keletre" címmel. Érdekes olvasnivaló, és nagyon sok hasznos dolog van benne:
Én tömegközlekedéssel már kétszer is megtettem... :) Ajánlom nagyon, sok embert meg fogsz ismerni, és kinyílik a szemed, nem az itthoni szűk látókörrel fogsz gondolkozni!
1. útvonalam: Görögország (fapados géppel csak oda út 7500 ft-ért, ha jól emlékszem... ) - Törökország - Irán - India (Teheránból Új-Delhibe repülő, mert a Pakisztáni határátlépésről a d...ogkereskedők aktivitása miatt akkoriban a nagykövetség lebeszélt. Ma már tudom, hogy f...szságot beszéltek, simán járható út az is!) - Thaiföld (Sajnos Kalkuttából Bangkokba mégegy repülőutat be kellett iktatni, bár még légcsavaros géppel nem repültem előtte, úgyhogy érdekes volt... :) Myanmarban épp akkoriban lelőttek egy újságírót, és lázongások voltak.) - Laosz - Vietnám - Kína - Mongólia - vissza Kínába - Japán.
Az útvonalam célja Tokió volt, a Kyokushin VB. (Ha már ott voltam, megnéztem a K-1 döntőt is, mivel időpontilag majdnem egybeesett a 2 esemény.) Japánban vettem egy használt biciklit, amivel elbicikliztem a Fuji hegyig, és vissza, (kb 120 km) de az már egy másik történet. :)
Tokióból repülővel jöttem haza.
Ezután 4 évvel úgy gondoltam, hogy ha már egyszer délről megközelítettem Japánt, akkor ideje északról is. Ez az útvonal így nézett ki:
Bp-Moszkva vonattal. Vlagyivosztokig szintén vonattal. Hajóval Dél-Koreában, Donghae-ben kötöttünk ki. Busszal Szöulba. Vonattal Busanba. (KTX, ajánlom! :) ) Innen simán át lehetett volna menni Japánba, de mivel megvolt a hajójegyem, ezért visszabuszoztam Donghae-be. Hajóval Sakaiminato-ba (Ez egy Japán kikötőváros.) Busszal Kyoto-ba. (Nagyon ajánlom, régi stílusú az egész város, az utcán szamurájok, és gésák is járkálnak, gyönyörű hely! :) ) Busszal Tokióba.
Majd szintén repülővel jöttem haza.
Ha van időd, akkor a kettőt egybekötve egy életreszóló élményben lesz részed! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!