Melyik benzinkúton érdemes tankolni? Hol a legjobb minőségű a benzin elfogadható áron?
Benzines 1.8-as Opelbe.
Legutóbb a Shellnél tankoltam és, mintha éreznék egy kis különbséget az OMV-hez képest.
Bárhol veszed, tök ugyanazt a szabványt kell alkalmaznia az olajtársaságoknak, így gyakorlatilag mindegy, hol tankolsz. Akár Battáról, akár Schwechatról, Petržalkából vagy Romániából jön a cucc, a kocsidnak mindegy.
Ami az adalékanyagokat illeti, nyilván a nagy nemzetközi társaságoknak komolyabb az innovációs kapacitásuk, mint a regionális cégeknek, de olyan komoly hatékonyságjavulást vagy élettartam-növekedést egyik prémium üzemanyaggal sem fogsz elérni, hogy neked megérje.
Hihetsz nekem, az olajiparban dolgozok - és jól sejted, nem Sales területen :)
"Bárhol veszed, tök ugyanazt a szabványt kell alkalmaznia az olajtársaságoknak, így gyakorlatilag mindegy, hol tankolsz. "
Én nem dolgozok az olajiparban, és mégis tudom ezt. De ha autód is lenne (ezek szerint nincs, vagy ingyen kapod a legjobb naftát, és ezért nem tudod a dolgot), akkor észrevennéd, hogy nagyon, de nagyon nem mindegy hol tankolsz.
Még MOL kút és MOL kút is lehetnek különbségek.
Kérdezd meg a környékbeli ismerőseidet hogy ők mit ajánlanak.
Én már lassan 2 éve dízelt használok. Előtte benzines autóm volt. Benzin téren a Mol, OMV közt alig volt eltérés, a Shell viszont messze jobb volt a kettőnél. Tankoltam akkoriban Lukoilnál is benzint ugyan az mint a Mol nem jobb nem rosszabb.
Viszont érdekességképp. 2 héten keresztül napi szinten ingáztam Pilisvörösvár és Győr között. Általában akkor Mol kutat választottam Dorogon tankoltam sima 95 ös benzint, de egyszer Győrbe is tankolnom kellett mert így jött ki a lépés. Őszintén Győrbe ugyan annál a cégnél rosszabb minőségű volt a benzin mint a szokott helyemen ahol tankoltam. Pilisvörösvárból jártam Esztergomba dolgozni akkor is mindig Dorogon tankoltam vagy az Esztergomi Mol kútnál. Ott jó volt a benzin. Mióta dízelem van mindig is a Molnál tankoltam, de úgy januárba egy Agip kútnál kellett tankoljak árban mint a Molnál ugyan az volt, és sokkal jobb minőségű volt mint a Molnál kapott anyag, pedig nem prémium kategóriás volt, sima normál dízel semmi egyéb extra. 1 hónapja adtam oda tesómnak az autót hosszú távú útra meg ugye kambi autóm volt neki kellett a nagy hely, addig az ő benzines Swiftjét használtam. Ő cserébe mondta hogy teletankolja az autót. Tele tankkal kaptam vissza mondta hogy ennyi jár az autónak meg nekem is, direkt elhasználta a majdnem össze benne lévő üzemanyagot és OMV kútnál tele töltötte. Kb 5 literrel volt kevesebb amikor vissza kaptam és meglepően jobbnak találtam. A hangja is simább meg lágyabb volt és jobban is húzott a megszokottnál. Persze azóta már elhasználtam 30 litert belőle, én meg prémium kategóriásra sajnálom a pénzt ezért egy ismerősöm javasolta hogy legyen fele prémium fele normál Mol-os és mondta hogy egy ideig marad az eddigi jellege. Kb így is van ez a mai napig, de nem fogok ebből rendszert csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!