Ha van bicikliút, ilyen esetben se szabad a mellette párhuzamosan lévő úton menni?
Ha a bicikliúton gyalogosok, sokszor kutyasétáltató gyalogosok akadályozzák a biciklivel való haladást.
És nem jelzi tábla, hogy ne lehetne az úton menni, viszont úgy tudom ha van bicikliút akkor tilos ott.
1. vagyok
Látom vannak, akik már elfelejtették a szabályt, én viszont nemrég tanultam és csak a biztonság kedvéért:
"Ha az út mellett van kerékpárút, akkor csak itt szabad kerékpározni."
Felhívnám a figyelmet a "CSAK" szó használatára.
3.!
Akkor lakott területen sincs tiltva táblával, hogy 70-nel menjek, de mégis tiltva van a tanult KRESZ-ben. Itt sincs tiltva táblával, de ettől ez a rá vonatkozó szabály.
Az idézet forrása:
na akkor, én is nemrég tanultam:
"54§
(11)Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem főútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekből más nem következik - a kétkerekű kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek."
a második mondatot nézd légyszi. lakott területen belül, ha tábla nem tiltja (és nem főút), bizony lehet az úton is menni.
#5!
Igen, az első válaszomban pontosan ezt írtam le. Ha piktogramot helyeztek el, akkor szabad a normál úton is közlekedni. Na, csak sikerük megfejteni. :D
Gyalog- és kerékpárút esetén piktogramtól függetlenül a KRESZ 13. § (2) is érvényes:
"Ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!