Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Saját kapubeállómban parkolhatok?

Saját kapubeállómban parkolhatok?

Figyelt kérdés
A házam előtt van egy buszmegálló, egy szóló busz épp elfér. De gyakran jön csuklós, aminek a fele kilóg hátrafelé, ahol a kocsim áll és rányitja az ajtót a sofőr. Az utasok a kocsim és a busz között szorongva engem szidnak, hogy miért parkolok oda? Az udvaromra nem tudok, mert ott áll a másik kocsi. Ki a hunyó?
2015. júl. 23. 18:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én félteném az autómat és nem állnék oda. De egyértelműen jogod van oda állni, amennyiben nem akadályozod a közlekedést és lehet, hogy ezt annak vennék. :D
2015. júl. 23. 18:43
 2/11 anonim ***** válasza:
A kresz szabályainak megfelelően parkolhatsz ott.
2015. júl. 23. 19:09
 3/11 anonim ***** válasza:

Google street view?

Szerintem a busz teljes hosszában biztosítani kell a felszállást. Viszont, hogy ez mennyire a buszmegálló kialakításának a hibája, vagy a tiéd azt csak a helyszínen lehet megállapítani

2015. júl. 24. 07:34
 4/11 A kérdező kommentje:

A 64 szám az enyém.

[link]

2015. júl. 24. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

Itt biztos nem állhatsz meg.

Buszmegálló előtt 15 méterrel az úttesten nem lehet megállni. Ez benne van a kreszben. Meg attól még, hogy a kapu előtt állsz, az nem azt jelenti, hogy a kapubejáróban, mert lényegében az úttesten állsz. Másfelől, az a szabály sem teljesül, hogy az autó és a felezővonal között 3 méter maradjon

2015. júl. 24. 13:46
 6/11 A kérdező kommentje:

Itt biztos nem állhatsz meg.

"Buszmegálló előtt 15 méterrel az úttesten nem lehet megállni."

-Megvan a 15 méter.

"Meg attól még, hogy a kapu előtt állsz, az nem azt jelenti, hogy a kapubejáróban, mert lényegében az úttesten állsz."

-Akkor jó, mert amúgy a kresz nem tiltja, tábla sincs.

"Másfelől, az a szabály sem teljesül, hogy az autó és a felezővonal között 3 méter maradjon"

-Ilyen szabály nincs.

2015. júl. 25. 06:24
 7/11 A kérdező kommentje:

"Szerintem a busz teljes hosszában biztosítani kell a felszállást. Viszont, hogy ez mennyire a buszmegálló kialakításának a hibája, vagy a tiéd azt csak a helyszínen lehet megállapítani"

A csuklós busz a sövényig ér ha beáll a megállóba.

2015. júl. 25. 06:30
 8/11 Tubarózsa ***** válasza:
Megvédeném az 5ost. Van ilyen szabaly! És a másik csuklos busszal egyenesen! kell beállni.(még akkor is ha sokan nem tartják be és "kiflibe" van a busz)
2015. júl. 25. 15:32
 9/11 szántóvető ***** válasza:
26%
a házad előtti kapubejáró nem a tiéd,az közterület ha jól tudom.(5-ös választ nem tudom miért pontozták le ennyire.)egyébként csak az úttesten tudsz parkolni,arra pedig valamilyen szabály vonatkozik.buszmegálló előtt x méterrel megállni tilos ha jól emléxem.
2015. júl. 25. 15:57
 10/11 A kérdező kommentje:

"a házad előtti kapubejáró nem a tiéd,az közterület ha jól tudom."

-Ha magánterület, akkor azért állhatok oda. Ha közterület, akkor is odaállhatok, csak más nem akadályozhatja a kapubeálló használatát. Pl te nem parkolhatsz oda.

"(5-ös választ nem tudom miért pontozták le ennyire.)egyébként csak az úttesten tudsz parkolni,arra pedig valamilyen szabály vonatkozik.buszmegálló előtt x méterrel megállni tilos ha jól emléxem."

-A buszmegállóra nincs szabály, viszont a tábla előtt 15, utána 5 méteren belül megállni tilos.

2015. aug. 2. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!