Saját kapubeállómban parkolhatok?
Google street view?
Szerintem a busz teljes hosszában biztosítani kell a felszállást. Viszont, hogy ez mennyire a buszmegálló kialakításának a hibája, vagy a tiéd azt csak a helyszínen lehet megállapítani
Itt biztos nem állhatsz meg.
Buszmegálló előtt 15 méterrel az úttesten nem lehet megállni. Ez benne van a kreszben. Meg attól még, hogy a kapu előtt állsz, az nem azt jelenti, hogy a kapubejáróban, mert lényegében az úttesten állsz. Másfelől, az a szabály sem teljesül, hogy az autó és a felezővonal között 3 méter maradjon
Itt biztos nem állhatsz meg.
"Buszmegálló előtt 15 méterrel az úttesten nem lehet megállni."
-Megvan a 15 méter.
"Meg attól még, hogy a kapu előtt állsz, az nem azt jelenti, hogy a kapubejáróban, mert lényegében az úttesten állsz."
-Akkor jó, mert amúgy a kresz nem tiltja, tábla sincs.
"Másfelől, az a szabály sem teljesül, hogy az autó és a felezővonal között 3 méter maradjon"
-Ilyen szabály nincs.
"Szerintem a busz teljes hosszában biztosítani kell a felszállást. Viszont, hogy ez mennyire a buszmegálló kialakításának a hibája, vagy a tiéd azt csak a helyszínen lehet megállapítani"
A csuklós busz a sövényig ér ha beáll a megállóba.
"a házad előtti kapubejáró nem a tiéd,az közterület ha jól tudom."
-Ha magánterület, akkor azért állhatok oda. Ha közterület, akkor is odaállhatok, csak más nem akadályozhatja a kapubeálló használatát. Pl te nem parkolhatsz oda.
"(5-ös választ nem tudom miért pontozták le ennyire.)egyébként csak az úttesten tudsz parkolni,arra pedig valamilyen szabály vonatkozik.buszmegálló előtt x méterrel megállni tilos ha jól emléxem."
-A buszmegállóra nincs szabály, viszont a tábla előtt 15, utána 5 méteren belül megállni tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!