Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autopalyan is lehet megye...

Enigmapont kérdése:

Autopalyan is lehet megye matricat venni?

Figyelt kérdés
2015. júl. 22. 20:31
 1/10 szántóvető ***** válasza:
lehet.
2015. júl. 22. 21:01
 2/10 A kérdező kommentje:
De arra a megyere, amibe mar behajtottam?
2015. júl. 22. 21:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Elvileg nem. Ha van benzinkút, s megállsz venni, akkor esetleg megúszod a pótdíjat. Esetleg. Garancia nincs rá.
2015. júl. 22. 22:23
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Elbizonytalanodtam, hogy is érted.

Szóval, ha véletlenül felkevertél a pályára, vagy túl futottál, s megteszel több-kevesebb kilométert a pályán, arra az esetre igaz, amit előbb írtam.

Vannak benzinkutak azonban autópályák mellett, amelyek úgy részei a pályának, hogy az ott még nem fizetős. Pl. Hatvannál is van ilyent.

Tehát a felhajtóhoz kötődik.

Ilyen helyen vehetsz matricát, s nem lesz pótdíj sem.

De azt ügye tudod, hogy alkalmi autózáshoz érdemesebb a tíznapos országos!

2015. júl. 22. 22:27
 5/10 szántóvető ***** válasza:
akkor is megveheted,más kérdés hogy büntetni fognak ha jegy nélkül kocsikáztál a pályán.de telón is tudsz venni e-matricát,itt is fontos hogy előre vedd meg.
2015. júl. 22. 22:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Aha ertem. Nem veletlenul mennek arra, csak gondoltam hatha lehet matricat venni ugy, mint regen az autopalyakra, hogy mindegy mikor veszed meg, az aznapra ervenyes. Ezek szerint terjek be egy benzinkutra, mielott elindulok barhova is. (Bp./Pest megye)
2015. júl. 22. 22:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Régen sem volt szabályos, csak éjfélkor, vagy mikor "zárt a kassza". Ha utólag, de aznap még megvette az autós, akkor rendszerint elmaradt a pótdíj.

Napjainkban pletyka szinten hallok 4 órás, 1 órás és 5 perces intervallumot is. Melyik igaz, nem tudom.

Márciusban Pest megyei matricával véletlen fent maradtam, csak Velencénél mentem el. Ott vettem matricát, s nem jött csekk.

Minden olyan benzinkúton meg lehet venni, amelyik hálózathoz tartozik, de sms-ben, applikációt használva okostelón, de interneten is.

És még egyszer: megyeit akkor vegyél, ha RENDSZERESEN autózol egy megyében. Alkalmi pályahasználathoz az országos kifizetődőbb.

2015. júl. 22. 22:50
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem merek kockaztatni, inkabb keresek egy benzinkutat elotte... :s Vagy online elintezem.

Nem biztos, hogy iden vettem volna matricat, de ha mar ugyis kell, jol jon egesz evben, ugyhogy jo lesz igy.

2015. júl. 22. 23:01
 9/10 anonim válasza:

Van a szabály és van a valóság és ezek ebben az esetben sem fedik egymást tökéletesen.

A vásárlás úgy működik,h amikor veszel egy "maricát" akkor azt az adott nap 0:00-tól veszed meg, függetlenül,h reggel 8-kor, délben, vagy este 9-kor vásároltad. Ez a Te szemszögedből veszteség, mert ha este 9-kor veszed és ez után kezded meg az utazást, akkor is aznap 0:00-tól él, vagyis "elvesztettél" 3/4 napot. Viszont ugyanez a jó is a rendszerben. Ugyanis a pályakapuk leolvasó kamerái nem real time-ban működik, hanem éjfélkor futtat egy ellenőrzést, vagyis ha felmentél a pályára mondjuk délelőtt 10-kor, autóztál 15 km-t, közben "matrica" nélkül áthaladtál egy kapu alatt, DE utána bementél egy kútra és vettél "matricát" akkor te visszamenőlegesen 0:00-ig megváltottad, vagyis a 10:00-kor a kapu alatti áthaladáskor "volt" matricád. Persze akkor még nem volt, de a rendszer az éjféli zárásnál így értékeli és nem lesz bünti.

A másik ellenőrzés a leállósávban álló kicsi fehér autó, nagy kamerával a tetején, illetve benzinkutak kihajtójánál parkoló dobozos (pénztáras) kisteherautó szintén nagy kamerával. Na azok real time-ban mérnek. Ha az elhaladásodkor nincs matricád, akkor mindegy,h később megváltod-e visszamenőleg 0:00-ig, akkor is megy a bünti... sőt a dobozos-pénztáras kistehernél meg is állítanak és a pénztárban rögtön vásárolhatsz "matricát" kicsi pótdíjjal együtt persze, de még úgy is olcsóbb mint a postán kiküldött bünti. Persze Ők is normálisak és nem a benzinkút behajtójához, hanem a kihajtóhoz állnak, szóval meghagyják a lehetőséget a véletlen feltévedt autósnak,h a kúton gyorsan vegyen egyet és a kihajtásánál már minden rendben.

Summa-summarom, felmehetsz a pályára "matrica" nélkül és a legelső kúton is megveheted, nem kapsz büntit, HACSAK nem mész el közben egy ilyen mobil ellenőrzőpont mellett, mert akkor lesz bünti... szóval inkább vedd meg előre, gondolom ha hosszabb útra indulsz előtte úgyis megtankolod az autót, akkor tudsz "matricát" is venni.

2015. júl. 28. 08:55
 10/10 anonim ***** válasza:
9-es! Már leírtam, hogy ez a múlt. Már tavaly év elején is kb. óránkénti zárás volt, s ezt tovább tervezik sűríteni. Ötpercesről is hallottam. Cikkre nem hivatkozom jogszabály helyett, de nem is kell, mert az nem határozza meg, a szolgáltató milyen gyakorisággal ellenőrizzen. Amiket olvasok tavalyi írásokat, mint a sűrítésről szól.
2015. júl. 28. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!