Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan, mennyire tanácsos a...

Hogyan, mennyire tanácsos a kerékpárt lezárni, hogy ne tudják ellopni?

Figyelt kérdés
Biciklizár külön az első és hátsó kerékre, és még hozzáláncolni valamihez. Ennyi elég?

2015. júl. 16. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
úgy kb-ra elég, ha a kereket a vázon keresztül lakatolod valamihez, de ha nagyon értékes bringa, akkor el fogják lopni, akármit teszel rá.
2015. júl. 16. 15:29
 2/9 anonim ***** válasza:

úgy fűzd át a vasatagabb acélsodronyos zárat, hogy a hátsó kerék a váz együtt legyen valamilyen lebetonozott rúdhoz fűzve...

láttam olyant is, hogy a lezárt bringáról a tulaj még a nyerget is levette...

2015. júl. 16. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Hétköznapi használatnál nem sok értelme van a gyorszárnak. Így totál fölösleges. Le lehet cserélni minimum imbusz kulcsos megoldásra vagy van spéci szerszámos is. Akkor nem kell ennyi zár. Én egyet használok csak, de általában ketten megyünk és két zárral van lezárva a két bringa. Eggyel összezárjuk a kettőt eggyel meg hozzázárjuk valamihez.

Eddig egyszer lelopták a kis szilikon első lámpámat. Hogy száradna le a keze. Persze nem is szoktam 1.5 óránál hosszabb ideig otthagyni sehol sem. És mindig igyekszem olyan helyre zárni ahol van kamera és forgalmas hely.

2015. júl. 16. 16:33
 4/9 anonim ***** válasza:
U-lakat, valamilyen fix ponthoz zárva a vázat.
2015. júl. 16. 19:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Ha nem értékes, hanem még kicsit kopott is, akkor kisebb az esélye, hogy kell valakinek?
2015. júl. 16. 21:36
 6/9 anonim ***** válasza:
A tolvajok nem igazán nézik, hogy mennyire kopott. Ellopják ezek a rozsdás szöget is, mert a méhtelepen az is leadható. Visznek mindent ami mozdítható, erre ne építs!!!
2015. júl. 16. 21:52
 7/9 anonim ***** válasza:
2015. júl. 16. 21:56
 8/9 A kérdező kommentje:

20ezer forintos biciklihez 50ezer forintos spybike, nem lenne gyenge. :D

Köszönöm a válaszokat!

Esetleg 2-3 különböző fajta biciklizár, azzal sokáig ellenne a tolvaj. Meg én is, mire kulccsal lezárom és kinyitom.

2015. júl. 17. 00:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem a spybike -ra gondoltam, azért küldtem a videót, hogy nézd meg melyik lakat mennyire hatásos.
2015. júl. 17. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!