Simano 7 sebességes agyváltóval szerelt trekking kerékpárt érdemes-e használni komolyabb, akár hegyi aszfaltos túrákra hsználni?
Attól függ, hogy dombra mész vagy hegyre !!
Ha csak domb, akkor használd bátran, de a hegyet már nem fogod leküzdeni.
A 7-es agyváltónak az áttételi százaléka 245%.
Egy 24 sebességes váltós kerékpárnak viszont meghaladja a 400-at, és ha hátra egy 36-os lánckerék kerül, akkor az már 600% fölé is mehet.
Egy megoldás lehet, veszel egy láncfeszítőt, ( vagy hátsóváltót ) és egy első váltót, amiből 14 sebességes kerékpárt tudsz varázsolni. No ezzel már fel mész bárhová, de figyelj arra, hogy a rendszert úgy alakítsd ki, hogy megfeleljen a sebességi fokozatoknak, tehát csak 9-es rendszert érdemes feltenni.
Nekem is így van megoldva.
Találtam egy nagyon hasznos linket, amivel lehet játszani és összehasonlítani az áttételeket.
Köszönöm szépen a választ,nagyon profi a kalkulátor,el kezdtem tanulmányozni..,
Az áttételi aránnyal kapcsolatban ,mi a vélemény a Sachs Elan 12 sebességes agyváltójával kapcsolatban-339% -os az áttételi arány .Hadra fogható ?pl. 14-15% emelkedő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!