WyLToR kérdése:
Kezdő jogosítvány?
Figyelt kérdés
4 éve letettem még 14 évesen az AM jogositványt. Most sikerült letennem 4 évre rá az A2-t. Namost felvetődött a kérdés bennem hogy szállithatok e utast az A2-n? Megvan több mint 2 éve az AM jogsim, vagyis akkor lejárt a 2 év. Viszont ezt sehol se irjak ha van AM es most A2 akkor mar szállithatok szemelyt. B-s jogsihoz kötik ezt viszont AM-hez sehol. Nem akarok ugy belefutni egy rendőrbe hogy szállítok valakit magam mögött es a rendőr meg megbüntet engem mert nem telt le ez a 2 év kezdő jogsi. Most akkor ha van AM jogsim akkor szallithatok e szemelyt vagy sem? (B jogsim is van de még nem két éve) Csak azok irjanak akik tisztaba vannak ezzel! Fölösleges hazugságok nem érdekelnek. Előre is köszönöm!2015. júl. 10. 00:27
1/2 anonim válasza:
A kezdést, s a kezdőre vonatkozó korlátozásokat MINDIG az adott kategóriára kell értenie.
2/2 anonim válasza:
"Csak azok irjanak akik tisztaba vannak ezzel! Fölösleges hazugságok nem érdekelnek."
Akkor olvasd el magad, és értelmezd a rendelkezést. Pont most oktatott ki engem is egy tinédzser, ilyen kezdés után neked is csak linkelni tudom a rendeletet:
Kezdő vezetői engedély: 6.§.
Nemzetközi kategóriák a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től: 2. melléklet
#1: Igen nem rég még az szerepelt a rendeletben, hogy a "vezetési jogosultság megszerzésétől számítva", de nem rég változtattak rajta. (Megállapította: 90/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 4. §. Hatályos: 2015. IV. 10-től.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!