Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit jelentenek a térképen?

Mit jelentenek a térképen?

Figyelt kérdés

Az autópályákat tudom hogy hogy jelölik M1;M2..stb de ezeket nem tudom hogy pl

-E71 vagy csak simán -811 és a -M31;M35;M60 ..stb

Ezek mit jelentenek?

2015. jún. 11. 19:52
 1/2 anonim ***** válasza:
Az E előjel azt jelzi, hogy európai. A mi falunkon átmenő főút, ha jól emlékszem E 661-es, ami nálunk 68-as. Ugyanezt (E) alkalmazzák autópályáknál is. Az M31 stb. pedig azt hiszem autópálya szintén, csak szakaszokra bontva. A 811 pedig normál út száma, amit már írtam a 68-as példánál.
2015. jún. 11. 20:08
 2/2 Koplárovics Béci ***** válasza:
Az E71 és a többi E+szám út az európai tranzitutakat jelölik. A nagyobb számú M-ek is a gyorsforgalmi úthálózat részei, mint az M1, M2 stb. Az M2 amúgy NEM autópálya. A 811 és más 1-2-3-4-5 számból álló számok pedig az utak Magyarországon belüli számát jelentik. Minden útnak van egy hivatalos száma, ami alapján egyértelműen azonosítható az út. Mert pl a "piripócs-alsóra vezető út" nem túl pontos meghatározás. Egyébként az utak számozásában van több-kevesebb logika (de nem mindenhol pont így működik): az egyszámjegyű utak adottak, többynire budapesti kiindulással (kivéve a 8-as utat, 9-es meg nincs egyelőre). Ezek kb körben indulnak ki Budapestről, egyre növekvő számozással, tehát az egymás melletti számok között nincs más egyjegyű út. A kétszámjegyű utak az ezek közti utakat jelölik: pl az 1-es és 2-es út között van a 11 és 12-es út, mégpedi kb úgy, hogy a 11 van közelebb az 1-eshez, a 12-es pedig távolabb. A 2-es és 3-as között van a 21, 22, 23.. 27-ig. Itt már kicsit bonyolultabb, kuszább az úthálózat, de itt is közel tartják a számozást. A 3-4-5 számjegyű utak rendszere is hasonlóképpen épül fel, de ott végképp előfordulnak összevissza számozások.
2015. jún. 11. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!