Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit jelentenek ezek?

Mit jelentenek ezek?

Figyelt kérdés

Mit jelentenek ezek a kiegészítő táblák pontosan és Egyszerűen mert nem igazán értem ezeket.

-Kivéve célforgalom

-Kivéve áruszállítás

-Kivéve célforgalom 09:00 - 19:00

-Kivéve áruszállítás 07:00 - 19:00

Köszönöm előre is a segítő kész válaszokat.

2015. máj. 9. 17:06
 1/6 szántóvető ***** válasza:
48%

ezek (mindkét irányból)behajtani tilos táblák utáni kiegészítő táblák.

-behajthatsz ha az adott útszakaszon van dolgod és ott megállsz.

-behajthatsz ha árút szállítasz a kérdéses útszakaszon és az úticélod is itt található.

3+4 ugyanez de csak a táblán látható időpontokra vonatkozik az engedmény,azokon kívül egyáltalán nem hajthatsz be.

2015. máj. 9. 17:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Mondd ki hangosan a tábla nevét, és tedd hozzá a kiegészítő tábla szövegét. Szerintem érteni fogod. Pl. fehér tábla piros szegéllyel: mindkét irányú forgalom tilos, kivéve, ha ott laksz, vagy oda mész látogatóba stb. Ezt olyan helyre rakják ki, ahol az átmenő forgalmat akarják csökkenteni.

Vagy várakozni/megállni tilos, kivéve ha az ott lévő üzletbe épp árut hoznak. Na így már érted? Hány éves vagy?

2015. máj. 9. 17:18
 3/6 anonim ***** válasza:
kedves egyes: NEM behajtani tilos tábla után vannak, oda ugyanis a megkülönböztetett jelzést használó járművön kívül nem hajthat be áruszállító meg ilyesmi. Nézz utána, a behajtani tilos táblát az egyirányú forgalmú utca MÁSIK végére rakják ki.
2015. máj. 9. 17:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Kedves egyes! közben megnéztem a kresz könyvet, NEKED van igazad! Elhamarkodtam, elnézést kérek.
2015. máj. 9. 18:09
 5/6 szántóvető ***** válasza:
4-es nem kell bocsánatot kérni,lehet hogy én írtam félig hülyeséget."behajtani tilos kivéve célforgalom"-ilyen táblát nem láttam a neten.remélem a kérdezőnek így is átjött a lényeg.
2015. máj. 9. 19:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Igazából mindketten jól mondtátok. Ezek a kiegészítő táblák mindig valamilyen behajtást tiltó tábla alatt vannak, pl: tgk-val behajtani tilos.
2015. máj. 9. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!