Pirosan villogó, esetleg sorompóval lezárt vasúti átjáróba átmehet a szirénázó mentőautó?
Nem.
Két jelzést nem hagyhat figyelmen kívül, a megkülönböztető jelzést használó jármű:Vasúti átjáró tilos jelzése, és a forgalomirányító rendőr tilos jelzése.
ha félsorombó van, tényleg átmennek. tegnap reggel pont ezt láttam kisteleknél. eleve úgy állt meg a mentő, hogy a másik sávban, ahol az ő oldalán nincs sorompó, és amint elhaladt a vonat, át is jöttek.
szabályosnak nyilván nem szabályos.
Másnap nem kell dolgozni? Hát gondolom minden mentő mögé rendelnek egy kamerás rendőrt is aki feljelentgeti..és a rendőrök is olyanok hogy direkt a mentőst szivatják aki szegről végről a fax egyazon oldalán dolgozik..
szóval én is láttam már mentőt átszlalomozni a sorompón és nincs is ezzel gond, a vonat nem egy olyan dolog amit nem lehet észrevenni,hacsak nincs hajtűkanyar a sorompó elött, napi rendzserrel piroson áthajtani közúton sokkal veszélyesebb manőver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!