Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Benzinkútról miben lehet...

Benzinkútról miben lehet elhozni benzint?

Figyelt kérdés

Fűrészbe kellene. Csak kannában lehet vagy akár egy kólásüvegben is? utóbbinak mi baja lehet?

Ha csak kannában, az mennyibe kerül?

Vagy ha nem benzinkútról, akkor honnan javasoljátok?

2015. ápr. 25. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Minden héten van hasonló kérdés, máskor előbb keress rá aztán kérdezz.

Lehet benzinkútról kannába, akár üvegbe is, de felőlem lavórba is haza viheted.

"Ha csak kannában, az mennyibe kerül?" Ugyan annyiba mintha autóba szeretnéd! Csak vannak kutak ahol előírás 1000 Ft feletti vásárlás.(Vagyis 1000 Ft értékben kell benzint vegyél.)

2015. ápr. 25. 17:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó ekkora kólásüveg amit láttam az Pepsis üveg volt valamikor '92-ben. :D

Kólás flakonba hivatalosan nem tölthetsz üzemanyagot , nem csak azért meg ADR tiltja meg bla bla bla, hanem én pl láttam már olyat, hogy műanyag vödörbe engedték le a tankból a 95-öst és feloldotta a vödör alját :D

2015. ápr. 25. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Hivatalosan kúton csak autó gépjármű tankjába vagy CE jelzéssel ellátott benzines kannába tankolhatsz!
2015. ápr. 25. 18:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha nagyon hivatalosan akarunk lenni, akkor benzint csak olyan típusjóváhagyott csomagolóeszközbe ( jelen esetben kannába ) tölthet, amely megfelelő minősítő jelöléssel el van látva ( UN vagy esetünkben megfelel a RID/ADR-rel kezdődő jelölés is ).

A CE jelölésnek nem kell rajta lenni.

2015. ápr. 25. 18:29
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Valakitől kérj egy vas kannát, aztán otthon áttöltöd akármibe, és visszaadod.

de már bagóért vehetsz az ócskásnál marmont...

2015. ápr. 25. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:
a szádban
2015. ápr. 26. 14:38
 7/9 anonim ***** válasza:
A cigányok még petpalackban is tankolnak. 1000ft-os szabály nincs, minden nap van aki 500ért tankol, még autóba is.
2015. máj. 4. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:
1000Ft-osról én se hallottam még, a minimum 2 liter a min. amit minden kúton láttam eddig.
2015. máj. 6. 09:18
 9/9 A kérdező kommentje:

Tankoláskor megkérdeztük a kúton, h ott van-e kanna. Nincs, mondta a srác, hogy autósboltban nézzünk.

Aztán kérdezte, h nincs nálunk kólásüveg? Épp nem volt. Mondta, hogy abban sem lenne semmi baja. Hát jó, gondoltuk, akkor a következő tankolásnál majd hozunk magunkkal. De 1 perc múlva visszajött egy 1,5 l-es Cappy-s flakonnal, abban hoztuk el. Azóta se töltöttük át, igaz használtunk belőle, de a maradék jól el van a flakonban is.

2015. máj. 30. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!