Mi történik ilyenkor? Közterületes megbüntetett, fellebeztem, de állítólag ők már nem tehetnek semmit, az ügy a rendőrségé.
Ha közterületen megbüntetnek szabálytalan parkolásért, akkor az szabálysértés, mely először a közterület-fenntartóknak az ügye. A 8.000 Ft-ot a helyedben befizettem volna, mert így, hogy 30 nap múlva sem fizettél, a közterületisek feljelentettek (min. 20.000 Ft bírság), és az ügy automatikusan a rendőrséghez került. Ők először küldenek egy levelet - valószínű amit nem vetél át -, amiben megkérdezik ki az autó tulajdonosa, és ki az üzembentartója, ezt neked vissza kell küldened, és ez alapján fogják a bírságot kiszabni. Ha ezt sem fizeted be, akkor APEH behajtja tőled kamatostul (ha nem vagy keresőképes, akkor szüleidtől)!
Én a helyedben befizettem volna, mert ezen összeg sokszorosát fogod most kapni!
Tehát tök mindegy, hogy nekem van-e igazam, és tényleg nem parkoltam rossz helyen, ez nem számít? Amit a közterületes mond, az úgy van és kész?
Ez ellen nem lehet fellebbezni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!