Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megvan a jogsim, de nem tudok...

Megvan a jogsim, de nem tudok vezetni?

Figyelt kérdés
Márciusban vizsgáztam, mar kb másfél hete kézhez kaptam a jogsimat. 5 pótórát vettem, nem szerettem az oktatómat, úgy éreztem folyton hátráltat, soha semmi se volt jó neki. Dízeles autót vezettem. Fogalmam sincs hogy, de elsőre átmentem a vizsgán, 5 hibaponttal. A történethez hozzátartozik az is, hogy segített a vizsgán. Bár csak a parkolásnál, volt amikor befékezett, én meg ott tekergettem a kormányt mint a hülye.... Meg mutatta parkolásnál, hogy merre tekerjem a kormányt. Tök dühös voltam, amiért nem nézte ki belőlem, hogy megtudom csinálni. Sosem hagyott önállóan vezetni, még a vizsgán se... Most ott tartok, hogy elsőre átmentem, megvan a jogsi, de a mi itthoni benzínes autónkkal nem tudok elindulni se. Vagy lefullad, vagy berángat a motor, akkor rálépek a gázra, és nagyon megindulok vele. Nem tudok elindulni. Azt kívánom, bár megbuktam volna párszor, de tudnék legalább vezetni. Mert nem tudok, hiába volt az a 7 hónap meg a 160 ezer ft... Mit csináljak most? Jelenleg a jogsival kitörölhetem a seggem. Vegyek újabb 30 órát?
2015. ápr. 6. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy normális oktatót és vegyél órákat.
2015. ápr. 6. 12:58
 2/11 gatyád válasza:
41%
szerintem tegyél egy ujabb probát. mibajod lehet? maksz ugyjársz mint 2 pac
2015. ápr. 6. 13:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát az indulás meg hasonlók miatt felesleges plusz órát venni, ha te nem tudod, megkérsz valakit, vigye ki neked a kocsit egy parkolóba, és szánj rá egy estét, hogy csak az indulást gyakorlod. 100-200 próba, és garantáltan nem lesz gond vele.
2015. ápr. 6. 13:17
 4/11 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Kérd meg faterod/párod, hogy az otthoni benzines kocsin tanítson
2015. ápr. 6. 13:21
 5/11 anonim ***** válasza:
48%

Benzines kocsinál finomabban kell a kuplunggal és gázzal bánni, mert előbb lefullad.

Én először benzines kocsit vezettem minden oktatás nélkül, 3-4x lefulladt utána ráéreztem már valamennyire.

Nyomjad automatával egyébként, az a legjobb, én tuti olyannal fogom!

Motorból is csak olyanom van

2015. ápr. 6. 13:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is dízelen tanultam és itthon benzines van. Direkt rákérdeztem az oktatónál, azt mondta, kb 4 óra alatt meg lehet tanulni a külnbséget, hozzá lehet szokni az autóhoz.

Igaz, azt is megbeszéltük, hogy amint kezemben a jogsi, felhívom, és 1-2 órát beül mellém.

Mondjuk nem 5 plusz óra van mögöttem, és a jogsim mögött (szintén elsőre, 5 hibaponttal), hanem lényegesen több.

2015. ápr. 6. 13:37
 7/11 gatyád válasza:
100%
biztosítás ha bevan fizetve nincs para. :DDD
2015. ápr. 6. 13:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Az se rossz, ha külön megkérsz egy oktatót a pótórákra. De ha csak az elindulással van gond, menj ki vasárnap egy üres pláza parkolójába és gyakorolj ott. Ha már jól megy sík terepen, jöhet a parkolóház rámpája. A lényeg a türelem és a fokozatosság.

Megjegyzem, nem ciki, ha addig ismeretlen kocsiba ülve egyszer-kétszer lefulladsz. Én is vezettem kölcsönzős kocsikat és bizony hiába volt rutinom, a kissé különböző pontokon fogó kuplungok miatt időnként lefulladtam a parkoló kiengedő sorompójánál. Mindezt több tízezer km-rel a lábamban.

2015. ápr. 6. 14:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Rossz megközelítés! Ezen az elven akkor másképpen kuplungolsz benzinest, dieselt, gázost, vagy egy hibrid hajtásút? Egy fenét. Tessék elfogadni, hogy nincs két egyforma autó. Ugyan annak a típusnak, egy évjáratában is lehet, hogy az egyiknek lejjebb, a másiknak följebb fog a kuplungja. Azon nincs mit "megtanulni " hogy benyomod, egyesbe teszed, fölengeded. Neked MEGÉREZNI kell, hogy hol kezd fogni.Ahhoz pedig gyakorolni kell. Sokat. Ne filozofálj, próbálkozz. Nyugodtan. Ha lefullad tízszer, gondold át mi volt a baj, és próbáld meg tizenegyedszer (lehet, hogy kevés gázt adsz, lehet, hogy túl gyorsan engeded föl, stb) Ez nem olyan, mint egy villanykapcsoló. hogy megnyomom és "lőn világosság". Fölösleges órát venned, az oktató ugyan azt fogja minden alkalommal mondani. Inkább egy tapasztalt barát, rokon segítsége szükséges, és egy jó adag türelem kell. Menni fog!
2015. ápr. 6. 14:34
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves, bátorító válaszokat! Tegnap eléggé kétségbe voltam esve, mert már félek attól hogy teljesen tönkre teszem a kocsit a folyamatos lefulladás miatt... na meg így nem mehetek ki a forgalomba, hogy lehet meg kell állnom, aztán akkor meg elindulásnál lefulladok. Szerencsére olyan városban lakunk, ahol vannak kihalt parkolók, oda szoktunk menni anyukámmal. Gyakorolni fogok, és egyszer remélem ráérzek... csak nem vagyok ennyire falábú. Még egyszer köszönöm!
2015. ápr. 7. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!