Megvan a jogsim, de nem tudok vezetni?
Benzines kocsinál finomabban kell a kuplunggal és gázzal bánni, mert előbb lefullad.
Én először benzines kocsit vezettem minden oktatás nélkül, 3-4x lefulladt utána ráéreztem már valamennyire.
Nyomjad automatával egyébként, az a legjobb, én tuti olyannal fogom!
Motorból is csak olyanom van
Én is dízelen tanultam és itthon benzines van. Direkt rákérdeztem az oktatónál, azt mondta, kb 4 óra alatt meg lehet tanulni a külnbséget, hozzá lehet szokni az autóhoz.
Igaz, azt is megbeszéltük, hogy amint kezemben a jogsi, felhívom, és 1-2 órát beül mellém.
Mondjuk nem 5 plusz óra van mögöttem, és a jogsim mögött (szintén elsőre, 5 hibaponttal), hanem lényegesen több.
Az se rossz, ha külön megkérsz egy oktatót a pótórákra. De ha csak az elindulással van gond, menj ki vasárnap egy üres pláza parkolójába és gyakorolj ott. Ha már jól megy sík terepen, jöhet a parkolóház rámpája. A lényeg a türelem és a fokozatosság.
Megjegyzem, nem ciki, ha addig ismeretlen kocsiba ülve egyszer-kétszer lefulladsz. Én is vezettem kölcsönzős kocsikat és bizony hiába volt rutinom, a kissé különböző pontokon fogó kuplungok miatt időnként lefulladtam a parkoló kiengedő sorompójánál. Mindezt több tízezer km-rel a lábamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!