Ha nem lenne kihelyezve a "Kivéve kerékpár" kiegészítőtábla, kerékpár akkor is behajthatna?
A teszt szerint igen. Nem elírás?
A behajtani tilos táblán (egyirányú utcán) kerékpáros akkor hajthat be, ha arra "Kivéve kerékpár" kiegészítőtábla ki van helyezve.
A Mindkét irányból behajtani tilos tábla esetén miért van ez másképp? Pontosan mit ír erről az ide vonatkozó jogszabály?
Én nem értem, hogy mit nem értesz.
Behajtani tilos tábla olyan ami tiltja, hogy bármilyen járművel behajts az adott útra.
Ha van alatta olyan, hogy "kivéve kerékpárral", akkor a kerékpárral behajthatsz.
Alatta van, hogy "kivéve engedéllyel", az akkor él, ha van rá külön engedélyed, nyilván nem a kerékpárosok fognak engedélyt szerezni, hanem gépjárműves emberek.
Itt a 4.-ik kérdés szerint meg nem szabad csak a kerékpárt tolva.
@15:42
Nem hiszem el hogy lehet valaki ilyen sötét. Megbeszéltük, ha nem lenne kihelyezve a "Kivéve kerékpár" kiegészítő tábla, a kerékpár akkor is behajthatna.
Csak PROFI írjon!!!
> „Nem hiszem el hogy lehet valaki ilyen sötét. Megbeszéltük, ha nem lenne kihelyezve a "Kivéve kerékpár" kiegészítő tábla, a kerékpár akkor is behajthatna.”
Én abban a hitben voltam, hogy azt beszéltük meg, hogy ha nincs ott a „Kivéve kerékpár”, DE OTT VAN, hogy „KIVÉVE ENGEDÉLLYEL”, akkor hajthat be kerékpáros. Viszont itt a 4. kérdésnél NINCS OTT SE AZ EGYIK, SE A MÁSIK.
> „Csak PROFI írjon!!!”
Én nem vagyok profi, de nem rég még ezt írtad nekem:
„Nagyon profi vagy.”
Ezért mertem újra megszólalni.
S most már ne haragudj, de k**** megpróbálhatnád elolvasni, és ÉRTELMEZNI a jogszabályt, vagy azt, amit eddig írtam, vagy hagyd a vezetést a fenébe, mert túl sötét vagy hozzá.
Köszi és 1000 bocs, hülye voltam.
Vagyis elég hogy ott legyen a kivéve engedéllyel kiegészítő tábla hogy bemehessek kerékpárral.
"Azért kitöltenék"
Azért kitöltetnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!