Színvonalú közlekedést keresek? Bővebben lent!
Sziasztok!
Úgy hozta a sors, hogy Budapesten kell élnem. De egyelőre nem tudok kimozdulni itthonról sehová!
Bicikli: Magammal hoztam a biciklimet is, de sajnos azt tapasztaltam, hogy nem tudok vele sok helyre elmenni:(
Sok út nagyon forgalmas, nagyon büdös, bicikli út kevés van, a járdán meg túl sok ember. Az emberekbe alig látok figyelmet, tiszteletet a környezetük és más emberek iránt! Rohannak mindenhova, veszélyeztetve saját és mások testiépségét.
Gyalogosan: Sajnos ez esetben ugyanaz a helyzet, mint biciklivel! A nagy távok és a város rossz elrendezése miatt órák alatt érek csak oda valahova.
Holott a kis falumban minden megközelítbető volt, akár gyalog is.
Autó: Nincs autóm, nem tudok vezetni sem! A családtagok, ismerősök pedig nem tudnak engem mindig elvinni.
Egyébként sem sok kedvem lenne beülni.
Vonat: A vonatot ismerem, de itt vannak ugyan sínek, csak nem jár rajtuk vonat.
Hallottam még valami kocsiról, taxi?, akit ha kihívsz telefonon, eljön értem. Nagyon kis aranyosnak találtam, de ez olyan hercegnős. Én nem vagyok hercegnő!
Tömegközlekedés: Ezt eddig sem használtam, most sem ohajtom igénybe venni, olyan hatása van, mint mikor a malacokat szállítottuk vagonokban :D
Ember vagyok nem állat. Illetve nagy pofátlanságnak tartom a karszallagos emberek zaklatásait is! Én tisztességes vagyok, kikikérem magamnak!
Mi a többi lehetőségem elhagyni a lakást?
Szilvia
Nem tettszik! Nagyon nem!
De most nincs lehetőségem sajnos vissza költözni, mert megörökölték a házat és... áhh hosszú :S
Most itt kéne valahogy boldogulnom, de, hiányzik a kis falúm, a növények, a kutyák, az állatok, a barátok. Minden!
Azt mondják a Pestiek nálunk nincs semmi, pedig pont, hogy nálunk van minden és Budapesten semmi!
A biciklisnek saját érdeke, hogy figyeljen, ill. azt tegye ami a számára legbiztonságosabb.
Biciklin a józan észre kell hallgatni, mert hiába tartod be a szabályokat, ha az autós, gyalogos nem!
Ha elütnek már keső a melledet veregetni, hogy neked, biciklisnek volt elsőbbséged.
Nyilván azért ment át a bicajos piroson, mert épp nem jött senki, az autókkal való együtt indulást pedig veszélyesnek itélte.
Az itlétem alatt simán elgázolhattam volna már pár gyalogost, mert épp a bicikli úton setálgatott békésen, mit sem sejtve :)
De inkább kikerültem, megszegve a kresz szabályait!
Szilvike, attól, hogy faluból jöttél, butának még nem kell lenni! A KRESZ még az egyébként szent és sérthetetlen záróvonal átlépését is megengedi, ha egy akadályt ki kell kerülni, nyilván kikerülheted a kerékpárúton kóricáló gyalogost... Piroson áthajtásról pedig annyit, hogy nem veszélyesebb elindulni álló autók közül, mivel rövid távon a bicikli gyorsabb, tehát mindig lerajtolod a kocsikat. Sokkal veszélyesebb belemenni egy kereszteződésbe ahol nekünk piros van, mivel a keresztirányból érkező nem számít ránk, és főutakon akár 70-90 km/h-s sebességgel is érkezhet, és egy biciklit nehezebb észrevenni is.
Szóval még mindig fenntartom, hogy nem kekeckedni és a kifogásokat kell keresni, hanem vagy alkalmazkodni kell, vagy mindent megtenni, hogy visszakerülj a faludba.
Ne haragudj meg ezért, de ez így pont, hogy hercegnős viselkedés, mert mindenre van kifogásod, miközben emberek százezrei meg gond nélkül tömegközlekednek, kerékpároznak és gyalogolnak, hogy eljussanak a céljukig. Nyilván inkább benned van a hiba, nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!