Színvonalú közlekedést keresek? Bővebben lent!
Sziasztok!
Úgy hozta a sors, hogy Budapesten kell élnem. De egyelőre nem tudok kimozdulni itthonról sehová!
Bicikli: Magammal hoztam a biciklimet is, de sajnos azt tapasztaltam, hogy nem tudok vele sok helyre elmenni:(
Sok út nagyon forgalmas, nagyon büdös, bicikli út kevés van, a járdán meg túl sok ember. Az emberekbe alig látok figyelmet, tiszteletet a környezetük és más emberek iránt! Rohannak mindenhova, veszélyeztetve saját és mások testiépségét.
Gyalogosan: Sajnos ez esetben ugyanaz a helyzet, mint biciklivel! A nagy távok és a város rossz elrendezése miatt órák alatt érek csak oda valahova.
Holott a kis falumban minden megközelítbető volt, akár gyalog is.
Autó: Nincs autóm, nem tudok vezetni sem! A családtagok, ismerősök pedig nem tudnak engem mindig elvinni.
Egyébként sem sok kedvem lenne beülni.
Vonat: A vonatot ismerem, de itt vannak ugyan sínek, csak nem jár rajtuk vonat.
Hallottam még valami kocsiról, taxi?, akit ha kihívsz telefonon, eljön értem. Nagyon kis aranyosnak találtam, de ez olyan hercegnős. Én nem vagyok hercegnő!
Tömegközlekedés: Ezt eddig sem használtam, most sem ohajtom igénybe venni, olyan hatása van, mint mikor a malacokat szállítottuk vagonokban :D
Ember vagyok nem állat. Illetve nagy pofátlanságnak tartom a karszallagos emberek zaklatásait is! Én tisztességes vagyok, kikikérem magamnak!
Mi a többi lehetőségem elhagyni a lakást?
Szilvia
Szeretek gyönyörködni a tájban, a természet festette képben!
Ezért a teleportálás nem lenne jó megoldás.
Elektromos roller, jó lenne! De most nincs pénzem venni egyet sajnos. Még csere tárgyam sem lenne...
Valami más? Teljesen elvagyok keseredve, hogy egy hónapja, mióta itt vagyok, nem tudok kimozdulni szinte sehová, mert nincs mivel:((((
Hogy menjek îgy dolgozni?
Nem rendelkezek tv- vel, max csak internetem van.
Chipset pedig én készítek magamnak, amennyiben otthon vagyok :)
De most tényleg, hogyan közlekednek a tudatos Pestiek?
Nálunk pl. nagyon sokan járnak biciklivel, kis táv esetény gyalog.
Népszerű a motor is, görkori (gyerekek), meg persze szántás esetén traktor.
Ill. van sok embernek kocsija is, de ezzel inkább a városba, vagy egy távolabbi faluba mennek.
Busz van... de átlagban napi 2x jár, így nem érdemes azzal menni...
Kedves Szilvia! Ha ez a kérdés tényleg komoly, akkor nem tudom, te melyik bolygóról jöttél. De ha mégis, akkor:
Bicikli: amit a biciklisek többsége leművel (tisztelet a kivételeknek)az tömény élet-és balesetveszély, a belvárosban semmiképp nem ajánlom a kerékpározást, pláne a falusi forgalomhoz és közlekedéshez szokottaknak. Meg még egy nagy probléma, hogy a biciklisekre is vonatkozik a kresz, amiről nagy részüknek fingjuk sincs.
Gyalog: Még mindig ezt ajánlanám neked a legnyugodtabb szívvel.
Autó: Ha nem tudsz vezetni,akkor tényleg inkább hanyagold ezt az opciót!
Vonat: Ismered a vonatot? Az jó. Én ugyan rühellem, és nem is tudom, mi értelme Budapesten belül vonattal utazgatni.
Tömegközlekedés: Valóban tré, de a karszalagos emberek nem azért zaklatnak, mert tisztességtelen ajánlatokat akarnak tenni, hanem ők ellenőrök, és azt ellenőrzik, hogy kifizetted-e a szolgáltatás igénybevételéért fizetendő viteldíjat.
Taxi: Bocsi, de itt már röhögnöm kellett. Hallottál valami kocsiról, ami elvisz,és ez olyan kis hercegnős. :DD A nagyobbik baj vele az, hogy elég drága.
Ha ezek a lehetőségek neked nem kielégítőek, bérelhetsz helikoptert, limuzint, mehetsz pókjárásban vagy négykézláb. Ha meg szeretsz gyönyörködni a tájban és a természetben, azt nem budapesten fogod megtalálni.
Én vidéken közlekedek bicajjal ugyan, de mi iamerjük és betartjuk a szabályokat! Nem életveszélyes a közlekedés. Max akkor lehetek életveszélyben, ha kocsi jön és ő nem figyel.
De ez meg ugye ritka eset.
Az itt létem során sem láttam még szabálytalanul közlekedő biciklist. Mivel nem csak az autóké az út, ezêrt meg kell tanulniuk tiszteletben tartani az autóknak a bicikliseket.
Tehát én semmi szabálytalanságot nem látok a biciklisek részéről. Viszont úgy érzem, hogy nem szeretik őket az autósok, pedig nincs okuk az utálatra.
Gyalog: Szuper, most úgy mentem, de 2 órát sétáltam oda- vissza és még kosz volt, bűz és sok rossz arcú ember. Persze reméltem, hogy nem rabolnak el.
Ráadásul el is tévedtem! Nem tudok eligazodni a rengeteg, kanyargós úton.
Egyébként, ha nem szeretitek a BKK-t, miért nem fogtok össze (az összes ember Budapesten) ês ne vegyetek többet jegyet, bérletet rá és ne is száljon fel rá senki!
Akkor egy idő után csődbe megy.
Kedves Szilvia, az aztán nagy ötlet lenne, ha mondjuk eddig egy metrószerelvény elvitt 600-800 embert, ezek az emberek egyik pillanatról a másikra kerékpárra/motorra/autóba ülne...és ez csak egy metró...gyakorlatilag megbénulna a város, gondolj bele!
A pár száz méteres átmérőjű faluban persze, hogy minden közel volt gyalog, de Budapest egy cirka 500 négyzetkilométeren elterülő nagyváros. Nyilván lehet akár 10-20 km-t is gyalogolni a célunkig, a budai oldalon hegyre fel, hegyre le. Nem az igazi.
Nincsenek szabálytalan kerékpárosok? Akkor te nem is ered a kresz-t, mert rengetegen mennek át piroson, kanyarodnak rossz íven, és úgy általában leszarják a közlekedési szabályokat.
Kicsit tudatosan kellene szokni a nagyvárost, vagy menj vissza a faludba, ha nem tetszik - ezt nem gonoszkodásból írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!