Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Meddig lesz még Uber?

Meddig lesz még Uber?

Figyelt kérdés

Megjelent ez a cikk: Az Uber megbukott a BKK tesztjén

Szóval nagyon pörögnek a hatóságok ezen a témán.

Szerintetek meddig lesz még? Sofőrként érdemes még belevágni?

2015. márc. 5. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Úgy tudom nem, mert taxizásnak minősül és ha elkapnak, hogy magánemberként taxizol, akkor megbüntetnek.

Az Uber fennmarad, most éppen az ételkihordó cégeknél és a futárszolgálatoknál próbálja kihúzni a gyufát. Mert azokban az országokban, ahol már betiltották az Uber taxis szolgáltatásait, megpróbálnak ételkihordós, vagy futáros szolgáltatásokkal fennmaradni. Ezeken a területeken sem lesz túl sikeres, mert aki mások lábára lép állandóan, az mindig megjárja.

2015. márc. 5. 20:46
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem sokáig, mert telibekakálják az országok szabályait!

Ha nem akarsz jó kis NAV ellenőrzést a nyakadba, akkor szerintem kerüld az ilyen eleve csalásra, kiskapukra épülő szerevezeteket!

[link]

2015. márc. 6. 08:01
 3/6 A kérdező kommentje:
mondjuk azon filozok, hogy az Uber mindenkinek jo. Utasnak, sofőrnek és az Ubernek egyaránt. Talán a taxisoknak nem jó, de hát ugye a sarkantyúkészítő szakma is kihalt, mert eljárt felette az idő..
2015. márc. 6. 08:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem taxis vagyok, nem is nagyon bírom a többségüket akik kőbunkók (van pár rendes), de megkérdezném, hogy mit dolgozol? Mit szólnál, ha a te munkádat is kiváltaná egy ilyen külföldi startup cég?

Tételezzük fel, ha informatikus vagy (azért pont ez, mert az ilyen fórumokon sokan vannak ítések) és csinálod a webshopokat meg a programokat. Mit szólnál, ha jönne egy közvetítő cég és elvenné a munkátokat, mert csinálna egy nagyon jó munkaközvetítő rendszert indiai, vagy kínai informatikusoknak, akik nálad is olcsóbban dolgoznak magyar megrendelőknek? Biztos van érved 100 féle, hogy pont a te munkádat miért nem lehetne így elvenni, de ne legyél benne biztos.

A futárokat, ételkihordókat támadja most az Uber, tőlük is el akarja venni a munkát. Bármilyen területen meg lehet oldani, hogy kiváltsák őket. Még a jogászokat is ki lehetne ütni a nyeregből, hogy a helyükben külföldi, olcsóbb országból biztosítanának online jogász szolgáltatást (a jogászokat, ügyvédeket mondjuk még a taxisoknál is kevésbé sajnálnám, mert a többségük elég telhetetlen öntelt aljas pióca).

Vagy ha szakács vagy, egy ilyen cég kiszervezhetné aranykezű háziasszonyoknak a munkákat, összekapcsolnák a futár részleggel és az állásod (meg a sok tanulás, sok gyakorlás) feleslegessé válik.

Nehogy azt hidd, hogy az Ubert azért hozták létre, hogy milyen jó legyen az embereknek. Nem, az alapítók a pénz miatt alapították. Hogy sokat keressenek vele, ez látszik is abból, hogy amelyik országban nem megy a taxizás, ott majd a futárkodással akarnak tarolni. Egyszer vesszen majd el egy küldemény, mert ellopja az Uber-futár, a rendszerben csak egy csillaggal, vagy mivel kevesebb lesz, én meg akár egy százezer forintos telefonnal, laptoppal, vagy amit éppen küldtem, vagy rendeltem. Úgyhogy nem olyan egyszerű ez az Uber ügy, mint amilyennek látszik.

2015. márc. 6. 20:12
 5/6 anonim válasza:
A világ a fejlődésről szól. A taxisok -amíg monopol helyzetben voltak- mindenkit lehúztak, nem figyeltek a minőségre. Most jött valaki, aki féláron megoldja. Ez mindenkinek jó, kivéve pár hiénát. Szerintem.
2015. ápr. 13. 21:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Aha, persze barbika, csakhogy:

A taxis gépjárművét sokkal szigorúbban és rendszeresebben ellenőrzik műszakilag, mint egy civil autót, ott tehát tuti kifogástalan állapotú kocsiba ülsz be, míg érted meg elmegy egy külsőre csillivilli, belsőre meg bontószökevény minőségű kocsi, amiben pont akkor nem fog majd a fék, amikor meg kellene állni a betonfal előtt.

A taxis fizet plusz biztosítást, ami az utas kárát/kórházi ellátását téríti - legalább valamilyen szinten. Az Uberes sofőr meg mossa kezeit, ha mondjuk egy (akár általa okozott) balesetben gallyra megy a teszem azt milliós nagyságrendű fényképező felszerelésed, és a plasztikai műtétedet sem fogja kifizetni senki, ha szétég a pofád.

Szóval nagyon jól hangzik, hogy fél áron utazol, de ki vállalja a felelősséget, ha üzletszerűen megy a dolog?

Lehet itt okoskodni, de a sarkantyúkészítés egy baromi hülye példa. Az a szakma azért halt ki, mert a hétköznapokban nem lovakkal közlekedünk, és nem kell őket ösztökélni semmivel sem. Megszűnt rá az igény. Személyszállításra viszont van igény, szóval ez így csak a kiskapukat kereső szimpla nyerészkedés.

2015. ápr. 14. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!