Korrupt vizsgabiztosok?
Információcserére invitálnálak benneteket, kinek, milyen tapasztalata volt a forgalmi vizsgán a vizsgabiztosok, oktatók megvesztegetésével, megvesztegethetőségével, vagy megvesztegethetetlenével kapcsolatban...
Nagyon sok olyan véleményt olvastam már arról, hogy a forgalmi vizsgán a vizsgabiztosok, oktatók elvárják, hogy a vizsgázó az ő zsebükbe is csúsztasson némi pénzt...
Nem vitatom ezeknek a történeteknek a valóság alapját, érdekes módon zömmel a fővárosban vizsgázóknál trendi az ilyen, máshol már nem egyértelmű a helyzet, kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
Debrecenben vizsgáztam, fel sem merült, hogy a vizsgabiztosnak fizessek a vizsga sikerességéért, az oktatómmal a vizsgáról beszélgetve kiérződött, hogy itt (akkor) nem a vizsgabiztos zsebpénzén múlik a vizsga sikere.
Elsőre sikerült a vizsgám, s nem is azért mert annyira jó voltam, rendes volt a vizsgabiztos, nagyot nem hibáztam, de érezhetően nem is próbált ürügyet keresni a bukáshoz.
Nagyon sok ismerősöm vizsgázott Debrecenben egyetlen egy sem említette, hogy kenőpénzzel vizsgázott.
Oktatók emlegettek korrupt vizsgabiztost (tehát itt sem mindenki angyalian becsületes), akit kirúgtak a kenőpénzzel vizsgáztatás miatt... érdekes az is, hogy azóta is vizsgabiztosként dolgozik: Budapesten.
Szóval érdekelne a többi városban vizsgázók tapasztalata, mini-története a forgalmi vizsgáról.
Részemről csak kíváncsiság, a közeljövőben vizsgázók számára lehet némi segítés is: hol kell belekalkulálni a vizsgába a kenőpénzt, és melyek azok a városok, ahol jobb nem próbálkozni ilyen módon befolyásolni a vizsgabiztost?
"jobbomról érkező lemondott az elsőbbségéről. ( Nem mellesleg csak annyira mondott le, hogy a végén kijött, így pont telibe verhetett volna...)"
Aha...
Már ne is haragudj, de ez a bukás teljesen jogos volt...
Igen, elsőbbsége van. Te meg azt hitted, hogy lemondott róla (pedig nyilván nem, te magad írod, hogy utána majdnem elütött...).
Tehát vagy:
- Rosszul mérted fel a helyzetet és nem is mondott le az elsőbbségéről
- Vagy tényleg lemondott de te tököltél és erre elindult
Ez esetben teljesen jogos a bukta...
Azt nehezen hiszem, hogy direkt meg akarta szivatni a tanuló motorost az ember. A mesedélutánoknak vége mióta a Grimm testvérek meghaltak.
Tehát ő megállt, te nem indultál el, mert béna vagy és nem ismerted fel a szituációt, majd addig tököltetek amíg ő megunta és elindult - veled egyszerre.
értem én, teljesen felesleges privátban szidkozódnod.
Teljesen megérdemelten buktál meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!