Kötelező vagyok abban az autósiskolában plusz órát venni? (Bővebben lent)
Lehet bugyutának fog tűnni a kérdésem és a történetem, de érdekelne,hogyha én vezetek és kötelező órát akarnak vetetni a 30 óra után ,akkor kötelező vagyok-e ott megvenni a pluszórát vagy átmehetek másik iskolába?
A történet úgy kezdődött,hogy már az elején közölték ,hogy venni kell majd plusz órát.. CSAK a probléma ott van,hogy lement már az összes órám és végig 30 órán keresztül azt hallgattam,hogy majd lassan kezdjem befizetni ,mert nem lesz meg. Verik magukat a pénzért és ami felháborító,hogy tudtommal más 1 órát végig vezet én viszont mindig csak 45 perc vagy 30 ,miközben ő leírja 1 egész órának.. Hát így ,jó hogy nincs meg az adott km. Szeretnék választ kapni a kérdésemre még mielőtt plusz órát vennék . Mert állítólag a kiskönyvet is vinni kell és azt nem mindenki akarja kiadni vagy ki se adja . Kötelezőek kiadni ,ha én ott akarom őket hagyni ? Levezethetem máshol a plusz óráim ? És mehetek másik sulitól vizsgázni? Félreértés ne essék ,nem csak ez a problémám a sulival,ahova járok ,hanem az emberek stílusa és hangneme sem tetszik és még jó pár dolog.. De ezt most nem osztanám meg.
Kicsit bonyolultan sikerült megfogalmaznom,de remélem azért érthető.
CSAK a probléma ott van,hogy lement már az összes órám és végig 30 órán keresztül azt hallgattam,hogy majd lassan kezdjem befizetni ,mert nem lesz meg.
Kihagytam a végéről ,hogy a km nem lesz meg :) Mielőtt félreértené valaki,hogy a jogsira gondolt az oktató
Kezdjük a lényeggel: Nem. Te vagy a megrendelő. Plusz munka, meg kellemetlenség, de akár minden órát veheted más-más iskolától. Ezzel nincs gond.
Az előírt kilométer senkinek nem jön össze 30 óra alatt. Éjszakai vezetés, városon kívüli vezetés is csak papíron szokott meglenni, elcsalják.
A kilométert nem tudják.
Egy órát nem szabad vezetni, csak 45 vagy 50 perc (a kettő közül az egyik), s meg is kell beszélni a végén a történteket.
Ezek az órák nem naptár szerint értendők, hanem mint az iskola órák. Azok sem 60 percesek. Ha mások teljes órát mennek az szabálytalan. Nekem is volt 90 perces megszakítás nélküli vezetésem, megbeszélés meg soha. Illetve az utolsó oktatómnál már igen, de előtte kettőt elhasználtam.
Az butaság, hogy nem szabad egy órát vezetni, csak az oktatók és az iskolák előszeretettel spórolnak a tanuló pénzén 10-15 percet... Velem is el akarták játszani, végül 55 perceket vezettem.
És igen, természetesen úgy választ iskolát ahogy akarsz.
"Az butaság, hogy nem szabad egy órát vezetni..."
Nem keresem meg neked a jogszabályt, de linkeltem már be korábban. Pontosan le van írva minden, hogyan kell működniük az autós iskoláknak. Ez is. Nem én találtam ki, s nem az oktatók csalják el.
Igen, 50 perc + 10 perc szünet.
Ez az, amit szinte minden autósiskola úgy csal le, hogy 40-45 perc (beleszámítva az oktató kis magánügyeit, a tankolását, a bevásárlását) és a szünetet még véletlenül sem tartják meg és 90 perc után már melegváltásba ül is be az új tanuló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!