HalkHogen kérdése:
Tolatásnál két kézzel kell a kormányt fogni?
Figyelt kérdés
Én úgy tanultam 8 éve, hogy tolatás közben ballal fogod a kormányt, miközben törzsből elfordulsz, a jobb karoddal szépen megtámaszkodsz az anyósülés támláján, s így bámulsz hátrafelé. A legújabb KRESZ-könyvben is így van leírva. De most anyámnak az oktató folyton azt mondja, hogy két kézzel fogja kormányt, s úgy nézzen hátra. Szerencsétlennek meg persze majd' kitörik a nyaka. Ez szerintem amúgy is teljesen életidegen és logikátlan. Mégis azt mondja a fickó, hogy a könyvben rosszul van leírva... Mi van?! Remélem azért az Elsőbbségadás kötelező! tábla csúcsa lefelé mutat benne... Ti mit tudtok erről a tolatásos dologról. Szerintem a csóka megőrült.2015. febr. 10. 17:27
1/6 anonim válasza:
Én tükörből tolatok, ha egy mód van rá. Ezek, hogy itt meg ott fogd a kormányt, legkésőbb a sikeres vizsgáig szólnak.
2/6 anonim válasza:
Nekem meg úgy tanították, hogy a tolatás kezdése előtt forduljak hátra, nézzek körül, és ha nincs senki, és semmi, ami a tolatást zavarná, a három tükröt folyamatosan pásztázva, lassan tolassak...
3/6 anonim válasza:
Hű! Hát én már tényleg nem emlékszem erre a részre.
Ami tuti, hogy én automatikusan az első pillanattól kezdve a belső illetve az oldalsó visszapillantó tükrök segítségével tolattam. Akkor szólt az oktató, hogy majd vizsgán ne így csináljam, akkor valahogy bénán kifordult testtel valahogy sikerült, de azóta soha nem tolattam így. És mivel én nem fordulok semmilyen irányba, így természetesen tolatás közben 2 kézzel fogom a kormányt. Ahogy te írod, az tényleg valami nyaktörő mutatvány lehet.
4/6 anonim válasza:
sok személyautóból ki sem lehet látni középen..marad a tükör..és az óvatosság.
5/6 anonim válasza:
Hivatalosan, és ez tuti: bal kézzel kell fogni a kormányt, 12 óránál, a másik kéz pedig az anyósülésen, és közben bámulsz hátrafele. Vizsgán igy csinálja, mert tuti igy kell. Az más dolog hogy hiába bámulsz ki a hatsó ablakon, azzal sokat nem érsz, úgyis csak tükörből láthatod, hogy elférsz e a hátadnál lévő autó mellett, vagy nem, vagy bemész e az árokba, vagy nem. Ezért tolatok én mindig szépen kényelmesen ülve, a tükrök mindent megmutatnak.
6/6 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, ez az ökör miért kényszeríti arra, hogy így tolasson... Ennyire hülye nem lehet egy oktató...
2015. febr. 10. 23:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!