Akkor most kell vennem egy Fejér megyei matricát, és az 1000x Ft kezelési költséget?
Szerintem már ők maguk sem tudják.
A sajtóközlemény szerint azok visszakérhetik a pénzt, akik csak azért vettek matricát, blablabla...
De azt, hogy ha valaki nem vett, pedig kellett volna, de elsejétől mégsem...
Akkor ezek szerint ha veszek matricát(januárban még utólag is lehet), és utána vissza is igényelhetem?
Mert ez így kicsit bonyolultabb, mintha nem büntetnének januárban :)
Nah, ezt a választ kaptam a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-től.
"Megkeresését köszönettel fogadtuk.
A jelenleg hatályos, az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló, többször módosított 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet („Díjrendelet”) értelmében a január 25-i közlekedés során valóban szükséges lett volna Fejér megye területére érvényes jogosultság megléte.
Amennyiben Önnek ez miatt nem került kézbesítésre pótdíjfizetési felszólítás, és a rendelet módosítás várható hatályba lépéséig (február 1.) nem közlekedik az érintett szakaszon,
akkor nem szükséges megváltani a Fejér megyei matricát.
Kérjük, hogy február 1-et követően szíveskedjék felkeresni honlapunkat, ahol addigra már lesz lehetősége tájékozódni az új szabályozásról,
amennyiben a rendelet módosítás hatályba lépett."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!