Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha fizető várakozóhelyen...

Ha fizető várakozóhelyen valaki megvár engem a kocsiban 1 órán keresztül, akkor sem kell fizetni?

Figyelt kérdés

Én úgy tudom, hogy ha ül valaki a kocsiban, akkor az nem minősül parkolásnak. Van-e ennek valami felső határa?

(Kecskeméten a belvárosban érdekelne)

2015. jan. 19. 13:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

Elkapkodtam. Szóval B verzió helyesen:

b.

1. autó megáll

2. utas kiszáll

3. autó elmegy

2015. jan. 19. 14:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

d) Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg - ha a vezető a járműnél marad - egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás.

e) Várakozás: járművel a megállásnál hosszabb ideig történő egyhelyben tartózkodás.

Egyértelmű, a vezető(!) nincs az autónál már várakozás, hiába ücsörög a nagymama az anyósülésen pl.

2015. jan. 19. 14:48
 13/17 Koplárovics Béci ***** válasza:
83%
Nekem egyszer egy parkolóőr (Bp VI. kerület) mondta, hogy ha benne ülök az autóban, a sofőrülésben, akkor nem büntethet meg. És azóta többször volt már, hogy az ÁOK-nál vártam (fizetős parkoló!) valakire, a parkolóőr többször is elsétált előttem, de nem is ellenőrizte a rendszámomat (a többi autóét igen).
2015. jan. 19. 17:29
 14/17 anonim ***** válasza:

Béci, ennek az az oka, hogy állóképet készítenek, nem videót. A muki hivatkozhat arra, hogy pont akkor állt meg. Vagy végig kellene videózni a teljes időszakot, vagy semmi.

Ha 5 percenként készülne egy fotó, akkor is mondhatja, neki az a dilije, hogy körbe-körbejár, s minden forduló végén megáll egy pillanatra. Mindenki tudja, süketelés, de bizonyítani kellene az ellenkezőjét.

2015. jan. 19. 17:47
 15/17 A kérdező kommentje:
Na most engem az érdekel, hogy ez hogy működik Kecskeméten.
2015. jan. 19. 17:51
 16/17 anonim ***** válasza:
58%
Kérdező, én úgy tudom, Kecskemét egy magyar város. Tévednék?
2015. jan. 19. 17:54
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Parkolóőrtől függ. Ha ki akar veled cseszni, 5 percig kamerázza a kocsidat, ha benne ülsz ha nem. 5 perc után meg tölti a csekket.

A mai fényképezők kameráznak is. A parkolóőrök meg nem 1Gb memóriával rohangálnak.

2015. jan. 19. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!