Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan működik pontosan ez...

Hogyan működik pontosan ez EÁKER "rendszer"?

Figyelt kérdés

Nem egészen világos a tájékoztatás.

Bejelentkezés után lehet kitölteni az űrlapot, de azt utána ki kell nyomtatni és magával vinnie a szállítónak, és ha kap ellenőrzést felmutatni, vagy elektronikusan rögzíteni kell a rendszerben?

#EÁKER
2015. jan. 10. 16:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%

Ha te a fuvarozó vállalkozó vagy, akkor tudnod kellene.

Ha sofőr, akkor elég a szám is.

2015. jan. 10. 16:26
 2/16 A kérdező kommentje:

Egyik sem vagyok, csak megkérted, hogy járjak utána, és nem egészen értem.

Segítenél benne, vagy várjak esetleg egy másik válaszolóra?

2015. jan. 10. 16:50
 3/16 A kérdező kommentje:
megkértek*
2015. jan. 10. 16:50
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ennyit tudok segíteni.

2015. jan. 10. 17:00
 5/16 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2015. jan. 10. 17:15
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Az EKÁER számot a megbízó igényli, a fuvarozónak nincs elvileg dolga vele (max ha átrakás történik akkor a rendszámot módosíthat, ha kap rá felhatalmazást), a sofőrnél nem kell kinyomtatva lenni semminek. A bejelentéskor kapott számot kell felírnia és bediktálnia egy esetleges igazoltatáskor.

Elég elb*szott egy rendszer.

Ezzel (is) foglalkozom, van vele macera bőven...

2015. jan. 10. 22:05
 7/16 A kérdező kommentje:
és a bejelentés maga, hogyan történik?
2015. jan. 11. 01:30
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Felmész a honlapra és kitöltesz egy űrlapot és kész.

Kell a felrakó, lerakó és idejük, áru súlya, értéke szállítólevelenként, rendszám.

Nagyjából ennyi.

2015. jan. 11. 07:42
 9/16 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne arra az esetre, ha küldök, vagy fogadok árut.

Az árut ha feladom, akkor amikor megérkezett, azt az időpontot is be kell jelenteni az EKÁER oldalán a korábban kapott számmal és csak utána lezárni? Ha nekem küldtek árut, akkor nekem jelenteni kell a küldőtől kapott EKÁER számmal a megérkezés időpontját és lezárni a menetet?

Vagy elég nekem csak küldéskor bejelenteni és a fogadónak már nem kell? Vagy ha én kapok, csak akkor jelentsem, ha külföldről jött az áru?

2015. jan. 11. 10:00
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A korábbi linken elég jól össze vannak szedve a dolgok, de a lényeg, hogy belföldi forgalomban a feladó igényli számot. És neki is kell lejelenti amikor az áru megérkezett, így záródik a kör. Export/import esetében, mindig a magyar fél igényli a számot, még a felrakodás előtt. Majd pedig importnél lejelenti a megérkezést is. Export esetében nem kell jelenteni a lerakodást.

Minden útdíjköteles autóval végzett szállítást le kell jelenteni, kivéve ha részrakóban az egy címzettől egy feladóhoz menő áru kevesebb mint 2,5 tonna és értéke kisebb, mint 2 millió forint.

2015. jan. 11. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!