Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Első vezetés órán mondjam,...

Első vezetés órán mondjam, hogy tudok mindent az autóról vagy ne?

Figyelt kérdés
Jövőhéten lesz az első vezetés órám (B kat.) és nagy jól tudom, hogy azzal fog eltelni a nagyja része, hogy az mi az a műszerfalon, a pedálok, váltó, ablakmosó, olaj szint mérő és stb stb stb, es ezeket mindet tudom, hogy mi hol, hogy es miert működik, mivel erdekel az auto vezetés és szerelése ezért utána jártam mindennek szülőktől és barátoktól. Mondjam az oktatómnak, hogy én ezt mindet tudom vagy csak üljek majd mellette és bólogassak helyeseljek? Ha azt mondom, hogy tudom akkor nem fog szívózni velem?
2015. jan. 7. 20:01
 1/9 anonim ***** válasza:
De, szívatni fog. Ugyanúgy, ahogy a tanárok, amikor a diák mindent tud.
2015. jan. 7. 20:07
 2/9 szántóvető ***** válasza:
mondjad.ha vezettél már akkor azt is.de ha még nem vezettél akkor jobb ha nem szólsz semmit.az első órán nem fog múlni semmi.
2015. jan. 7. 20:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Vezettem is mar ugyhogy azt is tudom nagyjából..
2015. jan. 7. 20:28
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Nem ezzel fog elmenni. Kb az lesz, hogy megkérdezi:

- Vezettél már?

- Igen.

- Oké, akkor hagyjuk az alapokat, index, indulás.

Olajszintméréssel, meg hasonlókkal kb csak a vizsga előtt szoktak általában foglalkozni.

2015. jan. 7. 20:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod...

Nyilván le fogja vágni, hogy el vagy szállva egy kicsit magadtól, vagy van fogalmad a vezetésről

Tőlem pl (telefonon) első óra előtt annyit kérdezett, hogy vezettem-e már. Mondtam igen. Jött értem a ház elé, onnantól én vezettem. Első órán mentem a rutinpályára (10km) egyszer végigfutottunk az összes feladaton aztán irány a város. Gyakorlatilag minden óra így telt.

Majd ő tudni fogja, hogy vezetni is tudsz-e vagy csak elméletben tudod mi az autó. Szerintem hagyd rá, tudni fogja ő mit kell kezdeni veled

2015. jan. 7. 20:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha még csak most lesz az első órád, honnan tudhatnád, hogy mivel fog eltelni az idő?

Az oktatók nem egy séma szerint tanítanak, mindegyiknek megvan a módszere, s attól függően lépnek tovább, hogy a tanuló milyen szinten áll az adott témában.

Nekem pl rögtön az első óra közúton volt, egy gyér forgalmú körzetben - elindulás, haladás, kormányzás, lassú tempóban.

A pedálokat, sebességváltót irányjelzőt egy mondatban "bemutatta" az oktatóm, mondta, hogy nem kell félni, alig van forgalom, ha kell segítség ott van mellettem, gyakoroljak, szokjam az autót, fölösleges rutinpályán órákon keresztül elméletezni.

Mindezt úgy, hogy előtte még soha nem vezettem.

A műszaki részt úgy adagolta, hogy amikor szükség volt rá, félreálltunk, s elmondta, hogy az adott körülmények között világítás, ablaktörlő használata szükséges, azok hogy működnek - a lényeg az volt, hogy a vizsgára mindezeket megtanuljam, nem száraz szélvédőn mutogatta az ablaktörlő különböző sebességgel történő használatát.

Az oktató nem hülye, rájön magától, hogy a tanulója bizonyos dolgokkal már tisztában van, vagy még magyarázni kell neki - a legrosszabb, ha a tanuló megvan győződve arról, hogy valamit jobban tud, mint az oktató.

Ez főleg vezetésnél gáz, olyan tanulóknál, akik sunyiban már sokat vezettek, rossz beidegződéssel.

Tanulóknál vannak olyan követelmények, amelyeket elmulasztva megbuknak a vizsgán: kötelező oldalra nézések, biztonságos oldaltávolság tartás, stb.

2015. jan. 8. 00:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Beültél az autóba, első szava, hogy megkérdi, hogy vezettél e már, vagy hogy mennyire vagy témában az autókkal. Ha vágod a témát akkor is el fogja mondani az alapokat, mert előfordulhat, hogy valaki tévesen tud dolgokat. Aztán menet közben kiderülnek a dolgok és közben magyarázni fog.
2015. jan. 8. 16:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem most volt az első vezetésem. Kérdezte, hogy vezetem e. már mondtam hogy nem. Átvettük hogyan kell indulni s induljak. Kérdeztem hogy biztos jó ötlet? Igen.Be a városi forgalomba. Hamarosan átmentünk egy üres parkolóba, mert nem gondolta hogy nem megy.
2015. márc. 12. 09:42
 9/9 anonim válasza:

Találkoztunk oktatóval egyik legjobb Pécsen szerintem.Elvitt egy olyan helyre ahol nem jártak az autók még.2x megmutatta hogyan kell gáz pedál váltás(még soha nem vezettem előtte) és utána átadta a kormányt beállítottunk minden tükröt ahogy nekem jó.Felváltottam 5 ig majd vissza megfordulás és egyből irány ki a forgalomba.(Mondta minek a tanpálya az csak pénz kidobás) :D Pécstől Görcsönyig vezettem úgy, hogy egyszer sem fulladtam le .1-2 x több gázt adtam meg felcseréltem indexet,de korrigáltam ennyi volt a hibám.Nagyon sokat számít az oktató tudása, de tényleg türelmesen mondott mindent nem volt semmi gond.Heti 3 x2 alkalommal járok.Most kezdtem mondta augusztus elejére meg lehet :)

Szeptember 7.-én jár le a 2 évem...

Peugeot 206

2015. júl. 7. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!