Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mikor kell átváltani? (nincs...

Mikor kell átváltani? (nincs még rutinom )

Figyelt kérdés

tudom hogy autófüggő (Volkswagen Polo Classicom van)

60-nál még 3. fokozatban vagyok és ha váltani akarok sír az autó 70re kell felgyorsulnia az autómnak?

2015. jan. 6. 11:40
 1/3 anonim válasza:
100%
Ilyen autótípust még nem vezettem, de 60 km/h-nál a 3 már kevés.. Azért sírnaz az autó, mert túl nagy amúgy is a fordulatszám.. Szoktad nézni a műszerfalon? 2000 körül már kell váltani. 60-nál négyes fokozat a minimum.
2015. jan. 6. 12:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindig úgy váltogass, hogy 1500-nál ne legyen alacsonyabb, de 2500 magasabb se a fordulatszám. Ha alacsony, akkor válts vissza, ha magasabb, akkor válts fel egy fokozatot. Ez nagy általánosságban minden autóra igaz, nem csak a Polo Classicra.

Esetleg ezt lehet finomítani: ha dízeled van, akkor 2200-nál nem kell nagyobb fordulatszám, és lemehetsz egészen 1200-ig alsó korlátként. Ha kis teljesítményű benzinesed van (pl. 1.1B), akkor inkább a 2000-3000 közötti fordulatszám-tartományban üzemeltesd, mert az meg nagyon erőtlen jószág.

2015. jan. 6. 14:31
 3/3 anonim ***** válasza:

pont jó a 60, hogy negyedikbe tedd..ha sír, ha nem..

talán vedd úgy, hogy 1es 20ig, kettes 40ig, hármas 60ig, aztán go!

2015. jan. 6. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!