Az uefi nem akar átváltani IDE-ről AHCI-ra és fordítva. Mindig IDE a windowsban. Mi lehet a baj?
Az alaplapom Gigabyte GA-H61M-DS2 rev.:2.2 F8-as UEFI verzió,dual-bootos.Oprendszer:Windows 8.1.
Beraktam egy ssd-t meg egy lemez író/olvasót és egy HDD-t.Felraktam a Windowst úgy hogy az uefibe AHCI-módba volt állítva (csak egy SATA vezérlő van az alaplapon)Megnéztem a windowsba kismillió programmal és IDE-n van.Ha bemegyek az uefibe kedvem szerint átrakhatom AHCI-ra meg IDE-re mindig ide módba jön be a windows.Próbáltam újrarakni úgy hogy csak az SSD volt rákötve és AHCI-ra volt állítva mégegyszer,át is raktam másik sata csatlakozóba,úgy is IDE.
Lehet hogy újabb UEFI-t kéne ráflashelni,mert ez bugos?
Most csináltam meg,és még mindig IDE :(
Már rengeteg dolgot kipróbáltam,ezt még nem és nem működik.Még mindig szabványos kétcsatornás PCI IDE vezérlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!